ДруштвоВремеУ већини крајева суво и мало топлије, до 26 степени

У већини крајева суво и мало топлије, до 26 степени

Град Зајечар – Центар

У Србији данас променљиво облачно, топлије и у већини крајева суво. На северу и западу преподне са дужим сунчаним интервалима. Краткотрајна киша очекује се понегде на истоку и југоистоку Србије и у планинским пределима. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 12 до 16 степени, а највиша од 23 до 26 степени.

У Зајечару променљиво облачно и суво. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Минимална температура 13, максимална дневна око 24 степена. Сутра делимично облачно, са више сунца. Најнижа температура 13, највиша до 25 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Повољне биометеоролошке прилике за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима, поготово оним са ангином пекторис.

Учесницима у саобраћају се препоручује појачана концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози и добра видљивост, али је у котлинама и дуж речних токова могућа појава магле и сумаглице.

Саобраћај је умереног интезитета.

АМСС је препоручио опрез у саобраћају, поштовање саобраћајне сигнализације, ограничења брзине и измена које су уведене на деоницама где су у току радови.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Прешеву 45 минута, на Гостуну 30 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије тренутно нема већих задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб