Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Откривено 29 злоћудних апликација у Play Store-u
Андроид
Фото: Pixabay, илустрација

Откривено 29 злоћудних апликација у Play Store-u

Kомпанија Trend Micro открила је у Play Store-u чак 29 злоћудних камера за улепшавање, које осим што приказују свакојаке огласе успут краду фотографије корисника и складиште их на удаљене сервере.

Ових 29 камера апликација за улепшавање, а чини ми се да само такве данас и пролазе, садржи злоћудни код који осим што својим корисницима често сервира порнографске и друге неприкладне огласе, потајно краде и фотографије.

Сваки пут кад би неко употребио дотичне апликације за фотографирафисање или улепшавање фотографија, најчешће селфија, та фотографија би се без знања корисника складиштила и на тајним серверима, а касније ко зна где би завршила и ко би је на који начин користио.

Све те апликације дају све од себе како би изгледале аутентично и легално па није тешко постати њихова жртва. Један од најбољих начина како се заштитити је тај да пре инсталације нових апликација, увек прочитате рецензије корисника. У правилу ћете пронаћи неколико лажних рецензија, које хвале дотични софтвер али ће свакако бити и искрених рецензија корисника, који су схватили да се ради о смећу, које треба да заобиђете.

Google је реаговао и свих 29 апликација уклонио из Play Store-а, али увек будите на опрезу и спавајте само једним оком.

Ево и целе листе тих 29 апликација па ако имате неку од њих, уклоните их одмах:

Pro Camera Beauty, Cartoon Art Photo, Emoji Camera, Artistic effect Filter, Art Editor, Beauty Camera, Selfie Camera Pro, Horizon Beauty Camera, Super Camera, Art Effects for Photo, Awesome Cartoon Art, Art Filter Photo, Cartoon Effect, Art Effect, Photo Editor, Wallpapers HD, Magic Art Filter Photo Editor, Fill Art Photo Editor, ArtFlipPhotoEditing, Art Filter, Cartoon Art Photo, Prizma Photo Effect, Cartoon Art Photo Filter, Art Filter Photo Editor, Pixture, Art Effect, Photo Art Effect, Cartoon Photo Filter.

 

Извор: itvesti.info

Можда ће Вас занимати

Још 10 новоинфицираних лица у Зајечару, једна особа преминула

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, у последња 24 часа обрађени су …

Радови на уређењу парка преко пута дрвеног моста на Поповој плажи се приводе крају

Данас и сутра, радници ЈКП „Тимок – одржавање”, приводе крају радове на уређењу парка преко …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница