Timočka KrajinaZaječarOtvaranje izložbe „Pejzaži zavičajnih umetnika iz zbirke Narodnog muzeja Zaječar” 12. aprila

Otvaranje izložbe „Pejzaži zavičajnih umetnika iz zbirke Narodnog muzeja Zaječar” 12. aprila

Izložba „Pejzaži zavičajnih umetnika iz zbirke Narodnog muzeja Zaječar”

Izložba „Pejzaži zavičajnih umetnika iz zbirke Narodnog muzeja Zaječar” autora Nine Pogarčić – višeg kustosa istoričara umetnosti, biće otvorena u galeriji zaječarskog muzeja, u utorak (12. aprila).

Ova izložba prikazuje pejzaž, omiljenu temu mnogih umetnika preko koje je moguće pratiti pojedinačne umetničke opuse, ali i razvojne tokove srpske umetnosti od 1919. godine, pa do danas. Izložba hronološki prati umetnike koji su u Zaječaru rođeni, one koji su u ovom gradu radili kao nastavnici, scenografi, dizajneri, kao i slikare koji su u gradu na Timoku proveli duže ili kraće vreme, a koji za zajednički imenitelj imaju predele Zaječara, njegove okoline ili Timočke Krajine.

Zavičajni umetnici koji su slikali pejzaže su: Stevan Stanković, Grigorije Sarkis Bek, Todor Švrakić, Ljubomir Verner, Anatolij Bajev, Albert Sirk, Dušan Adamović, Velizar Srbljanović, Branislav Dinić, Jovica Prvulović, Miljan Tihojević, Danijela Lilić, Tamara Nedeljković Vukša.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19:00 sati.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub