Тимочка КрајинаЗајечарОтварање изложбе „Пејзажи завичајних уметника из збирке Народног музеја Зајечар” 12. априла

Отварање изложбе „Пејзажи завичајних уметника из збирке Народног музеја Зајечар” 12. априла

Изложба „Пејзажи завичајних уметника из збирке Народног музеја Зајечар”

Изложба „Пејзажи завичајних уметника из збирке Народног музеја Зајечар” аутора Нине Погарчић – вишег кустоса историчара уметности, биће отворена у галерији зајечарског музеја, у уторак (12. априла).

Ова изложба приказује пејзаж, омиљену тему многих уметника преко које је могуће пратити појединачне уметничке опусе, али и развојне токове српске уметности од 1919. године, па до данас. Изложба хронолошки прати уметнике који су у Зајечару рођени, оне који су у овом граду радили као наставници, сценографи, дизајнери, као и сликаре који су у граду на Тимоку провели дуже или краће време, а који за заједнички именитељ имају пределе Зајечара, његове околине или Тимочке Крајине.

Завичајни уметници који су сликали пејзаже су: Стеван Станковић, Григорије Саркис Бек, Тодор Швракић, Љубомир Вернер, Анатолиј Бајев, Алберт Сирк, Душан Адамовић, Велизар Србљановић, Бранислав Динић, Јовица Првуловић, Миљан Тихојевић, Данијела Лилић, Тамара Недељковић Вукша.

Отварање изложбе заказано је за 19:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб