Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Отворен Клуб културе у Kотлујевцу (ФОТО)
Клуб Културе у Центру за културу у Kотлујевцу

Отворен Клуб културе у Kотлујевцу (ФОТО)

У Центру за културу у Kотлујевцу отворен је Kлуб културе. Отварајући нови културни простор, Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта Тимочке Kрајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару је истакао:

„Kлуб културе у Kотлујевцу биће од изузетног значаја, јер ће се користити за разне културне догађаје. Биће намењен за разне промоције, изложбе и друга културна дешавања”.

У осмишљавање и реализацију програма укључиће се и Вања Чолић, уредник дописништва РТС-а у Зајечару, која је најавила бројна дешавања у овом простору.

Вања Чолић — уредник дописништва РТС-а у Зајечару и Владимир Ђуричић — директор НПТК „Зоран Радмиловић” у Зајечару

У новом клубу промовисани су шестоброј часописа „Развитак” и „Годишњак” за 2018. годину Народног позоришта Тимочке Kрајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић”.

Часописи „Развитак” и „Годишњак 2018.”

Саша Јеленковић, одговорни уредник „Развитка” нагласио је да је више од пола века ово најзначајнији часопис овог краја и један од најзначајнијих летописа за културу и друштвена питања у Србији.

Саша Јеленковић — одговорни уредник „Развитка”

„Излазио је као двоброј сваке године, а овај последњи је један обиман број од 400 страница, јер излази после 4 године. Укинут је 2015. одлуком тадашњих градских власти у Зајечару. У ’Развитку’ се могу наћи теме из различитих области: од историје, медицине, науке, културе… ’Развитак’ ће наставити да излази као двоброј”, рекао је Саша Јеленковић и додао да књижевност заузима већи простор у часопису него раније.

Изабране песме из „Развитка” читао је глумац Милош Танасковић, а млада песникиња Марија Живковић говорила је своје стихове објављене у часопису.

О историјату и значају „Развитка” говорио је и главни уредник Зоран Цвјетићанин.

Уредник „Годишњака 2018.”, Биљана Глишић, нагласила је да ово издање обухвата све што је рађено током 9 месеци прошле године, јер је установа почела са радом марта 2018.

Биљана Глишић — уредник „Годишњака 2018.”

„Имали смо четири фестивала, од којих три позоришна. Такође, имали смо бројна издања у оквиру Фестивала младих песника. Организовали смо око 30 манифестација, приказано је 20 филмова, од тога осам документарних филмова. Реновирана је зграда Центра за културу у Kотлујевцу и урађено још пуно тога што се може видети у годишњаку који обилује фотографијама. Овај ’Годишњак’ је нека врста извештаја о раду, који поклањамо грађанима”.

У музичком делу програма наступили су редитељ Жоро Иванов и женска певачка група „Шешир мој” из Бора, коју води Тамара Глишић, наставница музичке културе, а у њеном саставу су просветни радници.

Женска певачка група „Шешир мој”

Клуб Културе у Центру за културу у Kотлујевцу

Можда ће Вас занимати

29. Међународни позоришни фестивал „Дани Зорана Радмиловића” од 16. до 23. октобра у Зајечару [Програм]

29. Међународни позоришни фестивал „Дани Зорана Радмиловића” биће одржан у Зајечару од 16. до 23. …

29. Фестивал „Дани Зорана Радмиловића” — Прес-конференција

Почињу 29. „Дани Зорана Радмиловића” у Зајечару

Фестивала „Дани Зорана Радмиловића” највероватније ће бити, уз поштовање свих предвиђених мера заштите од вируса …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница