Тимочка КрајинаЗајечарОтворен „Простор за одмор” при зајечарском Црвеном крсту до 2. јула

Отворен „Простор за одмор” при зајечарском Црвеном крсту до 2. јула

„Простор за одмор” при зајечарском Црвеном крсту

Због најављених високих температура наредних дана, у просторији Црвеног крста Зајечар у Крфској улици биће доступан „Простор за одмор”.

У „Простору за одмор” биће дежурни млади волонтери Црвеног крста Зајечар, у периоду од четвртка, 30. јуна до суботе, 2. јула у времену од 10:00 до 14:00 сати.

„Простор за одмор” при зајечарском Црвеном крсту

Старији грађани и особе са инвалидитетом, који се у том термину нађу у граду на отвореном простору, а потребан им је одмор и вода, могу да дођу у просторији Црвеног крста Зајечар, како би се одморили и освежили.

Владан Марковић – секретар Црвеног крста Зајечар

„Понудили смо ових пар дана наш простор, од 10:00 до 14:00 сати, тако да сви старији суграђани и особе са инвалидитетом могу да дођу у просторијама Црвеног крста и да добију воду и да се одморе. Препоручио бих свима да своје активности планирају унапред и да излазе само током јутарњих и вечерњих термина”, каже Владан Марковић, секретар Црвеног крста Зајечар.

Акцију Црвени крст Зајечар спроводи са локалном самоуправом и Заводом за јавно здравље „Тимок” у Зајечару.

Др Ивана Смиљковић – специјалиста социјалне медицине, ЗЗЈЗ „Тимок” Зајечар

„У оваквим данима сви треба да буду обазриви, а нарочито старији суграђани, деца и особе које болују од неких одређених болести. У периоду од 10:00 сати до 17:00 сати не треба излазити из куће уколико немате потребе. Водите рачуна о уношењу воде и о правилној исхрани која подразумева да се једу мањи, а чешћи оброци”, казала је др Ивана Смиљковић, ЗЗЈЗ „Тимок” Зајечар.

Због високих температура и сатница поделе оброка корисницима народне кухиње на пункту у Котлујевцу биће промењена, па ће тако подела оброка бити од 10:30 часова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб