VestiOtvorena 11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače u Zaječaru

Otvorena 11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače u Zaječaru

PSSS „Agroznanje” Zaječar — 11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Agroznanje” Zaječar juče je u okviru tradicionalne Zimske škole za poljoprivrednike organizovala prva predavanja.

11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače otvorena je juče u sali zaječarske Komore. Škola će trajati tri dana, a prema rečima organizatora, ove godine je poseban akcenat stavljen na edukaciju pčelara, kojima su ovakva predavanja od velike važnosti.

Nenad Žikić — predsednik Društva pčelara „Timok”

„Godinama se bavim pčelarstvom i meni su ova predavanja dragocena. Edukacija pčelara je itekako bitna, svako ko želi da se ozbiljno bavi pčelarstvom mora ozbiljno da se usavršava, jer ima mnogo novina i svakodnevno se može nešto novo čuti i naučiti, a to je dragoceno. Ova godina je bila relativno dobra za pčelare, bagremova paša je bila bolja nego prethodne dve godine”, ističe Nenad Žikić, predsednik Društva pčelara „Timok”.

PSSS „Agroznanje” Zaječar — 11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače

Prema rečima Miodraga Ristića, predsednika Društva pčelara „Grljan”, ovo Društvo postoji već deset godina i broji oko 60 članova iz sela i okoline, ali je šteta što nema mlađih pčelara u školi.

Miodrag Ristić — predsednik Društva pčelara „Grljan”

„Ovakva predavanja bi trebalo održavati malo češće, pogotovo u zimskom periodu jer su pčelari tokom leta zauzeti pčelama. Predavanja zaslužuju posebnu pažnju jer ima dosta mladih pčelara koji su zaista needukovani. Uvek ima nešto novo, moraju da se prate promene u samom pčelarenju, javljaju se nove bolesti, zaista treba stalno raditi. Dosta smo aktivni što se tiče saradnje sa Gradskom upravom, savetodavnim službama, posećujemo sajmove i zaista radimo na edukaciji”, naglasio je Miodrag Ristić iz Društva pčelara „Grljan”.

PSSS „Agroznanje” Zaječar — 11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače

PSSS „Agroznanje” Zaječar — 11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače

Slavica Dželatović, direktorka PSSS „Agroznanje” Zaječar, istakla je interesovanje za Zimsku školu za poljoprivrednike veliko, a da je neophodno da se proizvođači i poljoprivrednici redovno interesuju za sve aktuelne mere, kako države tako i grada u razvoj poljoprivrede. Takođe, Dželatović je dodala i da se očekuje bjavljivanje javnog poziva preko mere IPARD.

Slavica Dželatović — direktorka PSSS „Agroznanje” Zaječar

„Očekuje se objavljivanje javnog poziva preko mera IPARD u sektoru vezan za seoski turizam, pa pozivamo sve zainteresovane proizvođače koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo i koji u budućnosti imaju ideju ili želju da se bave seoskim turizmom da nam se obrate, kako bi smo ih na neke početne korake uputili. Zainteresovani poljoprivredni proizvođači moći će da čuju predavanja na aktuelne teme. Stručnjaci će govoriti o tehnologiji pčelarenja, tretmanu protiv varoe, diverzifikaciji – dodatnim prihodima na gazdinstvu, programu za mlade poljoprivrednike, unapređenju proizvodnje mleka i mesa u cilju povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, značaju interesnog udruživanja, osiguranju u poljoprivredi, uredbama resornog ministarstva i mere koje lokalna samouprava sprovodi u razvoj agrara”, rekla je Dželatović.

PSSS „Agroznanje” Zaječar — 11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače

Zimska škola za poljoprivredne proizvođače nastavlja se danas u Boljevcu, u 10:00 sati, u sali lokalne samouprave, dok će u sredu, 25. decembra seminar biti nastavljen u zaječarskoj Komori.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,340PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub