VestiOtvorena izložba slika Miloša Šobajića pod nazivom „U čast Zorana Radmilovića” u...

Otvorena izložba slika Miloša Šobajića pod nazivom „U čast Zorana Radmilovića” u Zaječaru

Izložba slika „U čast Zorana Radmilovića” u Zaječaru

U okviru pratećeg programa Zoranovih dana, u Istorijskom arhivu Timočke Krajine u Zaječaru, danas je otvorena izložba slika Miloša Šobajića pod nazivom „U čast Zorana Radmilovića”.

Izložba slika „U čast Zorana Radmilovića” u Zaječaru

„Miloš Šobajić je jedan od najvećih živih srpskih slikara i kada on u nekom gradu postavi izložbu slika, to je ne samo čast za taj grad, već je kulturni događaj sezone”, rekao je na otvaranju izložbe direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić i zahvalio slavnom slikaru što je pozorištu poklonio sliku na kojoj su likovi iz uloga Zorana Radmilovića, uradio dizajn plakata festivala i priredio izložbu slika.

Izložba slika „U čast Zorana Radmilovića” u Zaječaru

Izložbu slika Miloša Šobajića otvorio je predsednik umetničkog saveta 28. Festivala „Dani Zorana Radmilovića”, naš legendarni glumac Ivan Bekjarev koji je istakao da mu je zadovoljstvo i čast da otvori izložbu svog dugogodišnjeg prijatelja.

Izložba slika „U čast Zorana Radmilovića” u Zaječaru

„Miloš Šobajić je mnogo više cenjen u inostranstvu nego kod nas. Uostalom, on je čovek koji je, po rečima mnogih stručnijih od mene, napravio veliki pomak u smislu razbijanja starog manirizma u slikarstvu, čovek koji je zaslužan za nove tendencije u slikarstvu”, naglasio je Bekjarev.

Izložba slika „U čast Zorana Radmilovića” u Zaječaru

Praveći paralelu između pozorišnih i likovnih umetnika Bekjarev je rekao da kašnjenje gledalaca na pozorišnu predstavu ili kada zaborave da isključe mobilni telefon jednako dekoncentriše glumca kao i kada slikaru dok slika neko gurne ruku. Zato je zamolio publiku da ne kasni na predstave i podsetio ih da obavezno isključe mobilne telefone.

Miloš Šobajić je zahvalio divnim ljudima koji su tako lepo o njemu govorili i istakao: „Zaječar ima slavne ljude, počev od Nikole Pašića, preko glumaca i režisera, do građana koji uspevaju da održe ovu sredinu ovako divnom i kulturnom, da organizuju ovako divan festival sa našim velikim organizatorom Đuričićem i sa divnim glumcima, a moja izložba pokušava da ulepša ceo taj događaj”.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,354PratilacaLajkuj
4,211PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub