ВестиОтворена изложба слика Милоша Шобајића под називом „У част Зорана Радмиловића” у...

Отворена изложба слика Милоша Шобајића под називом „У част Зорана Радмиловића” у Зајечару

Изложба слика „У част Зорана Радмиловића” у Зајечару

У оквиру пратећег програма Зоранових дана, у Историјском архиву Тимочке Крајине у Зајечару, данас је отворена изложба слика Милоша Шобајића под називом „У част Зорана Радмиловића”.

Изложба слика „У част Зорана Радмиловића” у Зајечару

„Милош Шобајић је један од највећих живих српских сликара и када он у неком граду постави изложбу слика, то је не само част за тај град, већ је културни догађај сезоне”, рекао је на отварању изложбе директор зајечарског театра Владимир Ђуричић и захвалио славном сликару што је позоришту поклонио слику на којој су ликови из улога Зорана Радмиловића, урадио дизајн плаката фестивала и приредио изложбу слика.

Изложба слика „У част Зорана Радмиловића” у Зајечару

Изложбу слика Милоша Шобајића отворио је председник уметничког савета 28. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића”, наш легендарни глумац Иван Бекјарев који је истакао да му је задовољство и част да отвори изложбу свог дугогодишњег пријатеља.

Изложба слика „У част Зорана Радмиловића” у Зајечару

„Милош Шобајић је много више цењен у иностранству него код нас. Уосталом, он је човек који је, по речима многих стручнијих од мене, направио велики помак у смислу разбијања старог маниризма у сликарству, човек који је заслужан за нове тенденције у сликарству”, нагласио је Бекјарев.

Изложба слика „У част Зорана Радмиловића” у Зајечару

Правећи паралелу између позоришних и ликовних уметника Бекјарев је рекао да кашњење гледалаца на позоришну представу или када забораве да искључе мобилни телефон једнако деконцентрише глумца као и када сликару док слика неко гурне руку. Зато је замолио публику да не касни на представе и подсетио их да обавезно искључе мобилне телефоне.

Милош Шобајић је захвалио дивним људима који су тако лепо о њему говорили и истакао: „Зајечар има славне људе, почев од Николе Пашића, преко глумаца и режисера, до грађана који успевају да одрже ову средину овако дивном и културном, да организују овако диван фестивал са нашим великим организатором Ђуричићем и са дивним глумцима, а моја изложба покушава да улепша цео тај догађај”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб