Тимочка КрајинаБорОтворена купалишна сезона на Борском језеру

Отворена купалишна сезона на Борском језеру

Борско језеро – Купалишна сезона

Данас, 20. јуна 2024. године, започела је нова летња сезона на купалишту Главне плаже Борског језера у Бору.

Установа спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић” успела је да купалиште отвори на време, након што је нови в.д. директора, Ивана Лукић, успоставила стручни тим и припремила плажу за почетак сезоне.

„Успели смо у намери да и ова сезона купалишта отпочне на време, с’ обзиром да смо имали именовање новог в.д. директора од стране Скуштине Градске управе града Бора 31.05.2024. године. Нови в.д. директора Ивана Лукић изабравши стручни тим из редова запослених Установе је за релативно кратко време успела да све заврши у року. Протекле недеље запослени из Установе су уз помоћ ЈКП ’3.Октобар’ откосили растиње и траву у приобалском делу плаже. Тренер Ватерполо клуба ’Бор’ Саша Мадановић је заједно са екипом својих ватерполиста припремио плажу и поставио бове. Ситни недостаци биће кориговани током прве недеље сезоне.
Као што и сами знате у току су радови прве фазе изградње ’Aqua Parka’ на отвореним базенима Установе. И то је разлог више што желимо да овог лета Борско језеро буде стециште грађанства где ће спас од тропских дана и врелог асфалта потражити у прелепој оази природе на 500 метара надморске висине”, наводи се у обавештењу.

Овог лета, као и претходних година, за безбедност посетилаца бринуће лиценцирани спасиоци из „Удружења спасиоца вода Србије” из Београда. Њихов надзор на купалишту ће бити свакодневан од 11:00 до 19:00 часова, осим у случају лоших временских услова, када ће се истаћи црвена застава да би се обележило да је купање опасно.

Медицинска екипа „Мобил Медик” из Бора ће дежурати од 11:00 до 19:00 часова сваког дана до краја сезоне, 31.08.2024. године, да би обезбедила здравствену заштиту посетиоцима.

Надлежни из Установе спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић” истакли су значај подршке Градске управе Бора и градоначелника Александра Миликића у раду на подизању нивоа спорта и рекреације у граду.

„Желимо да да истакнемо велику помоћ и подршку у раду Градске управе Бор на челу са нашим градоначелником Александром Миликићем. Нашим заједничким трудом и радом идемо ка истом циљу, а то је да спорт и рекреацију доведемо на завидан ниво. Циљ нам је да што више младих нађе себе у спортском духу и здравом начину живљења.”

У обавештењу се такође подсећа на здравствене бенефите боравка у природи.

„Грађанима желимо пријатан боравак на купалишту као и свима који су вољни да овог лета посете Борско језеро. Боравак у природи са прелепим окружењем листопадних и четинарских шума имаће јак здравствени бенефит на сваког човека.
Желимо вам лето са што више сунчаних дана и да бар половину тих дана проведите на купалишту Борског језера.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб