ВестиОвације на београдској премијери представе „Петра”

Овације на београдској премијери представе „Петра”

Представа „Петра” у „Звездара театру”

На новој сцени „Звездара театра” синоћ је одиграна београдска премијера представе „Петра” по тексту и у режији Ирфана Менсура. Мало је рећи да је ова представа зајечарског позоришта одушевила публику у пуној сали реномираног београдског позоришта.

Гледаоци су громогласним аплаузом и овацијама три пута враћали на поклон глумице: Тању Бошковић, Наташу Петровић, Викторију Арсић и Лану Караклајић. Драматург представе је Владимир Ђурђевић, аутор музике је Александар Сања Илић, сценографију потписује Мирко Стокић, а за костим су задужене Мирјана Станојевић и Горица Илић.

Међу публиком је било пуно истакнутих глумаца, редитеља, новинара, музичких уметника. Ево њихових речи и запажања о представи.

Драматург и редитељ Жељко Хубач истиче да је „Петра” занимљива представа која је извела на сцену четири добре глумице: „То је оно што је по мени највећа вредност овог гостовања, да је постигнута једна врста добре глумачке уравнотежености унутар ансамбла, с обзиром на то да је Тања Бошковић гошћа ове представе. Мислим да је то велики комплимент за женски део ансамбла зајечарског позоришта”.

За Милана Цација Михаиловића утисак о представи је изузетан: „Ова представа је за зајечарски театар пун погодак. У питању је једна изузетна, права глумачка представа. Не знам колики је удео мог колеге и редитеља Ирфана Менсура, али мислим да је сјајно радио са глумцима”.

Снежана Удицки, редитељка: „Представа је наставак промишљених и добрих репертоарских потеза веома значајних за позориште у мањем граду које је жељно квалитетних текстова, мелодраме са неким примесама комедије. Оно што ми се јако допало јесте и глумачка игра. Посебно бих издвојила игру Наташе Петровић и Викторије Арсић. Публика је добро примила представу јер је у питању топла породична прича која ће живети дуго времена”.

Ново Томић, дугогодишњи новинар и уредник културне рублике у „Вечерњим новостима”: „’Петра’ ми се веома свидела. Имао сам утисак да гледам живот у једној породици. Све четири глумице су лепо донеле своје улоге. Тања Бошковић се веома лепо извукла из ликова које је раније играла, требало ми је неколико минута да је препознам. Ово је једна од најбољих представа зајечарског позоришта које сам гледао током последњих десетак година”.

Владимир Станковић, новинар и публициста за представу „Петра” каже: „Занимљиво остварење које носе четири одличне глумице различитих генерација. Мислим да највише захваљујући њима публика може да доживи ту породичну драму, поделе унутар породице, са различитим карактерима те три ћерке. Све у свему занимљиво и гледљиво остварење које ће имати своју публику и у Зајечару и на гостовањима”.

Принцеза Јелисавета Карађорђевић: „Уживала сам у представи, поготово што сам мајка две ћерке и потпуно разумем оно што се вечерас дешавало на сцени. Није лако бити мајка. Глумице су јако фине, а режисер Ирфан Менсур је изванредан. Јако ценим Ирфана Менсура”, истакла је принцеза.

Утисци Милана Дујмовића, директора Српског музичког центра су изванредни: „Реализација и режија су одличне, глумице феноменалне, а похвалио бих и избор драме”.

Иначе, „Петра” је трећа представа зајечарског позоришта која је изведена у престоници током ове године. Прошле недеље, у уторак, 26. новембра у „Битеф” театру одигране су „Жене из Троје” по тексту Еурипида, у режији Небојше Брадића.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб