Тимочка КрајинаНеготинПета самостална изложба зајечарског сликара Нинослава Јовановића 21. марта у Неготину

Пета самостална изложба зајечарског сликара Нинослава Јовановића 21. марта у Неготину

Изложба цртежа и слика „Светица и грешница” у Неготину

У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац” у Неготину, биће отворена пета самостална изложба цртежа и слика „Светица и грешница“ зајечарског сликара Нинослава Јовановића, у уторак 21. марта 2023.

Модератор је Санела Радисављевић, а рецензент изложбе је иконописац Зорица Цветковић.

Отварање изложбе заказано је за 19:00 сати, а сви заинтересовани моћи ће изложбу да погледају сваког радног дана до 7. априла 2023.

О аутору:

Нинослав Јовановић, рођен је 17. октобра 1979. године на југоистоку тадашње СФРЈ у граду, који и данас носи име као и тада, Зајечару.

Основну и средњу школу завршио је у месту рођења. Искрено желећи да допринесе искорењивању криминала у друштву, који је тих година тресао Србију, уписује Вишу школу унутрашњих послова у Земуну и на истој дипломира у рано пролеће 2002. године.

По заснивању радног односа у Министарство унутрашњих послова Републике Србије, године 2003, жедан нових знања уписује Факултет за менаџмент у Зајечару – Мегатренд Универзитета у Београду и по завршетку студија стиче звање – дипломирани економиста.

У Полицијској управи у Зајечару од заснивања радног односа обављао је лепезу полицијских послова, почев од полицијског службеника до официра полиције, на којем и данас ради у чину мајора полиције.

Нинослав Јовановић има четири публиковане књиге од којих је прва збирка песама под називом „Ко смо” у којој се налазе песме које код читалаца изазивају неку дозу стимуланса за јачање сопствене воље, оптимизма, позитивних мисли, уоквирено моралним кодексом и љубављу према Створитељу.

Друга књига, која је публикована 2014. године је, како аутор воли да каже и да се нашали: „Лек против депресије…” илити практикум за успешан и срећан живот, а носи назив „У 10 корака до успеха и среће”. Ова књига је плод вишедеценијског рада и истраживања аутора на тему „спознаја самога себе и света који нас окружује“ у којој аутор износи своје личне ставове, виђења, мишљења и даје одговоре из свог угла, на многа питања на која је човечанство са мање или више успеха вековима уназад тражило одговор, попут: „Ко смо?”, „Одакле долазимо?”, „Да ли можемо бити уједно успешни и срећни?”, „Шта је истина и где је пронаћи?”, „Који то закони сем опште познатих још владају у космосу, односно на земљи?” и слично.

Трећа књига је збирка мисли, изрека и цитата под називом „Комад неба на земљи”, преведена на енглески језик, публикована 2016. године. И последња четврта, издата 2018. године, под називом „Троугао душе”, која се може сматрати наставком претходне, такође је преведена на енглески језик.

Нинослав Јовановић је почасни члан Удружења књижевника „Стојан Живадиновић” из Сокобање.

На пољу сликарства иза себе има приређене четири самосталне изложбе слика и учествовао је на три групне изложбе:

  • 2019. Радул-бегов конак – Народни музеј у Зајечару, изложба слика „Крив сам” – самостална изложба;
  • 2019. „Центар за културу Књажевац”, изложба слика „Дијалог са самим собом” – самостална изложба;
  • 2019. Фоаје хотела „Моравица” Сокобања, изложба слика „У сусрет себи” – самостална изложба;
  • 2021. Завичајни музеј Књажевац, групна изложба слика под називом „Дан љубави и вина” – групна изложба;
  • 2022. Клуб културе – Народно позориште Тимочке Крајине „ Зоран Радмиловић” у Зајечару, изложба слика „Монмартр у Зајечару” – самостална изложба;
  • 2022. Завичајни музеј Књажевац, групна изложба слика под називом „Дан љубави и вина” – групна изложба;
  • 2023. Завичајни музеј Књажевац, групна изложба слика под називом „Дан љубави и вина” – групна изложба.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,493ПратилацаЛајкуј
4,233ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб