Тимочка КрајинаЗајечарПремијера представе „Чеховљева соба” изведена на сцени зајечарског театра

Премијера представе „Чеховљева соба” изведена на сцени зајечарског театра

Премијера представе „Чеховљева соба” у зајечарском позоришту

У препуној сали зајечарског позоришта изведена је премијера представе „Чеховљева соба” сезона прва, према причама Антона Павловича Чехова, која је публику оставила без даха.

Читање Чехова на начин на који су то учинили Никола Завишић, који је и редитељ представе, и Уна Ђелошевић, је нешто фантастично, до сада невиђено на сцени зајечарског театра.

Премијера представе „Чеховљева соба” у зајечарском позоришту

Према речима редитеља, заједно са зајечарским глумцима искројен је један нови Чехов, а са сцене је тимско, групно, екипно прослеђено до публике „што је више могуће његове нежности, грубости, шале, апсурда, сатире, фарсе, дубоке емоције, свега онога што се у изабраним причама крије. И можда још нешто, што се појавило успут, током дружења и рада”.

Премијера представе „Чеховљева соба” у зајечарском позоришту

Очекивања редитеља су испуњена и зајечарска публика је у потпуности пристала на ово понуђено путовање кроз девет сасвим различитих кругова живота Антона Павловича.

„Од сасвим интимних, малих догађаја (приче ’Женска освета’, ’Отишла је’ и ’Мекушац’), до великих, гласних, бучних размирица (’Неопрезност’, ’Камелеон’, ’Чиновникова смрт’), па преко нежне али и сурове зимске интиме (’Шала’) и, како смо их назвали ‘женских прича’ (’У хотелу’, ’Последња Мохиканка’), ово је једно заједничко, сценско-музичко путовање у Чеховљеву димензију на начин како је ми сада видимо”, истиче редитељ Никола Завишић.

Премијера представе „Чеховљева соба” у зајечарском позоришту

„Ова представа је помак у репортоарској политици зајечарског позоришта, јер је публика први пут видела наше глумце у сасвим другом издању, показали су неке своје таленте које до сада нису имали прилике да покажу. Осим у редовном репертоару ова представа ће без имало сумње отићи на многе фестивале и имаће бројна гостовања”, оцењује директор позоришта Владимир Ђуричић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб