ВестиPhonocut — Кућни резач грамофонских плоча

Phonocut — Кућни резач грамофонских плоча

Phonocut — Кућни резач грамофонских плоча
Фото: Phonocut / Промо

Иако грамофонске плоче већ годинама добијају на популарности, првенствено због природнијег звука у односу на дигиталне изворе, њихово велико ограничење је што се производе искључиво у фабричким условима. Односно, тако је било до сада, јер ће корисницима на располагању ускоро бити персонални снимач грамофонских плоча. Phonocut, резач за винил, кошта 1.100 долара који омогућава да одмах снимите музику на грамофонску плочу.

У питању су плоче пречника 10 инча, на које може да се сними 10 до 15 минута музике (по страни). Контрола садржаја и начина снимања обавља се преко одговарајуће апликације, која ће музику на оптималан начин распоредити на обе стране. Систем је изузетно једноставан, јер захтева само повезивање аудио каблом са извором звука и да се притисне дугме за старт. Phonocut ради у реалном времену. Док се музика репродукује, он је снима. За то се употребљава дијамантска игла која урезује удубљења на површину винила. Тако добијена грамофонска плоча може да се репродукује на било ком грамофону.

Резервације за куповину уређаја су већ доступне, али ће проћи још неко време док се не појави у продаји. Компанија планира да започне продају у децембру следеће године.

 

Извор: pcpress.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб