Timočka KrajinaNegotinPivnice predstavljene na digitalnoj platformi „Underground Built Heritage”

Pivnice predstavljene na digitalnoj platformi „Underground Built Heritage”

RARIS – Pivnice predstavljene na digitalnoj platformi „Underground Built Heritage”

RARIS učestvuje na projektu „Podzemno izgrađeno nasleđe – katalizator za valorizaciju” koji se finansira iz evropskog okvira za nauku i saradnju – COST.

Projekat okuplja više od 200 istraživača i stručnjaka iz 35 zemalja, a RARIS je jedan od članova Upravnog odbora projekta. RARIS je u ovom projektu pre svega kako bi omogućio da se prikupe iskustva i primeri dobre prakse sa najpoznatijih lokaliteta koji bi se mogli primeniti u istočnoj Srbiji.

Projekat priprema set praktičnih alata „Toolbox“ kao kolekciju preporučenih metodologija, studija slučaja, referentnih dokumenata, veb lokacija i drugih pratećih materijala, uputstava i najboljih praksi koja će biti na raspolaganjima svima koji žele da razvijaju podzemno izgrađeno kulturno nasleđe u svojim sredinama.

Na sastanku radnih grupa koji je upravo održan u Ankari, RARIS je predstavio pivnice i aktivnosti koje se realizuju u cilju unapređenja pivnica.

Pored ostalog, Projekat je razvio i digitalnu platformu „Underground Built Heritage” na kojoj je RARIS predstavio pivnice.

Na ovoj platformi su predstavljene i druge svetski poznate atrakcije podzemnog izgrađenog nasleđa kao što su: Paros, Grotte di Camerano, Hypogeum, Ghar Dalam, Sybil, Neapolis i drugi.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,864PratilacaLajkuj
4,045PratilacaZaprati
1,237PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx