Тимочка КрајинаЗајечарПочела централна акција појачане контроле учесника у саобраћају на територији ПУ Зајечар

Почела централна акција појачане контроле учесника у саобраћају на територији ПУ Зајечар

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару спровешће другу централну акцију појачане контроле учесника у саобраћају, од 21. до 24. марта 2024. 

Акција је усмерена на откривање прекршаја прекорачења брзине, управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима, као и прекршаја које чине возачи двоточкаша, а биће санкционисани и сви остали возачи које буду затечени у прекршају.

„Од почетка године на путевима на територији Полицијске управе у Зајечару, у саобраћајним незгодама 17 лица је лакше и 8 теже повређено, док су нажалост смртно страдала два учесника у саобраћају. У више од половине незгода са страдалима утицајни фактор је била непрописна брзина. Чињеница је да вам брзина неће уштедети време, већ ће вам, напротив, оставити мање времена да реагујете на опасност на путу. Такође, чињеница је да прописно везан сигурносни појас и прописан и безбедан превоз деце у возилу, у случају саобраћајне незгоде, за 2/3 смањује опасност од страдања. Вежите појас, безбедно превозите нашу децу, сигурност је на првом месту. Напомињемо да је пажња на путу кључ безбедности, мобилни телефон у саобраћајном току одвлачи пажњу са безбедности на екран, оставите телефон док сте у саобраћају узмите вашу безбедност у ваше руке. Саобраћајна полиција Града Зајечара вам жели срећан и безбедан пут, јер само безбедно може бити срећно!“ истиче капетан полиције Немања Станојевић, помоћник командира Саобраћајне полицијске испоставе у Зајечару.

Такође, у наредним данима припадници Полицијске управе у Зајечару спровешће превентивне активности у циљу подизања безбедносне културе и свести грађана о безбедном понашању у саобраћају.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб