Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Почело уређење градског стадиона у Зајечару
Уређење градског стадиона у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Почело уређење градског стадиона у Зајечару

Уз повећане мере заштите и поштовање препорука струке и надлежних, радници Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” ових дана изводе радове на уређењу спортских терена и дечијих игралишта на подручју града Зајечара.

Уређење градског стадиона у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Након што су дечије играчке на игралишту код Завода за јавно здравље „Тимок” добиле лепши сјај, ових дана се активно ради и на уређењу градског фудбалског стадиона на Краљевици, али и помоћних фудбалских терена.

Иван Ристић — шеф Службе одржавања спортских објеката у ЈКП „Тимок – одржавање”
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„Како до сада није било могуће реализовати било какав вид спортских активности, искористили смо прилику да почнемо са уређењем градског стадиона на Краљевици, помоћних фудбалских терена, али и дечијих игралишта. Игралиште код зајечарског Завода добило је лепши изглед, офарбане су клацкалице, клупице, љуљашке, помоћни фудбалски терени на Краљевици су уређени, а пре неколико дана почели смо и сређивање травнате површине на фудбалском стадиону на Краљевици. На местима где је трава била разређена, досејали смо, док смо на појединим деловима терена, који су били у јако лошем стању, морали да заменимо бусен, како би терен у потпуности био спреман за наставак фудбалског првенства”, рекао је Иван Ристић, шеф Службе одржавања спортских објеката у ЈКП „Тимок – одржавање”.

Уређење градског стадиона у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Према речима Бранимира Ђорђевића, председника фудбалског клуба „Тимок 1919” сви у клубу са нестрпљењем ишчекују почетак првенства, а ових дана се очекује и почетак одржавања тренинга на отвореном.

Бранимир Ђорђевић — председник фудбалског клуба „Тимок 1919”
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„Влада Републике Србије јуче је донела одлуку да су од 28. априла дозвољени тренинзи на отвореном, сада чекамо да Штаб за ванредне ситуације града Зајечара ту одлуку донесе и на нивоу града, па да се коначно вратимо на фудбалски терен и почнемо са тренинзима. Оно што је нама од великог значаја је то, што је ова пауза искоришћена за уређење фудбалског стадиона. Захваљујући доброј сарадњи са надлежнима из ЈКП ’Тимок – одржавање’, уређени су делови терена који су били у јако лошем стању, нарочито код голова где је бусен замењен, па је фудбалски терен спреман за одржавање тренинга, а надамо се и за скорашњи почетак првенства”, истакао је Ђорђевић.

Уређење градског стадиона у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Према најавама надлежних из Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” у наредних месец дана ће на градском стадиону бити замењена ограда која дели трибине и сам терен, а која је у јако лошем стању. Такође, отворени спортски терен у насељу Влачић биће у потпуности реконструисан.

Можда ће Вас занимати

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 14.01.2021.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – четвртак, 14.01.2021. ЗАЈЕЧАР На основу 66 новообрађених PCR …

Акција добровољног давања крви 20. јануара у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 20. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница