ВестиПочео 2. Фестивал „Влашке лепоте Балкана”

Почео 2. Фестивал „Влашке лепоте Балкана”

Фестивал „Влашке лепоте Балкана”

Јуче је у Великој Јасикови почео други по реду Фестивал „Влашке лепоте Балкана”. Манифестација је почела избором за најбољег извођача изворних влашких песама.

Жири сачињен од Жике Цветковића — певача, Витомира Станојевића — фрулаша и Зорана Татића — председника Савеза аматера Србије, бирали су најбољег извођача у две категорије.

Тако је у категорији „Извођачи изворне влашке песме без музичке пратње” прву награду од 10,000 динара однео Властимир Журкић, друго место заузела је Зорица Дудејевић и тиме освојила 6,000 динара, а треће место и 3,000 — Анђелија Черкасов.

У категорији „Извођачи изворне влашке музике са музичком пратњом” победио је Слободан Дујкић, освојивши тиме 10,000 динара, док су друго и треће место, односно 6,000 и 3,000 динара, однеле Мануела Бумбешевић и Стана Германовић.

Након такмичења посетиоци су уживали у наступима Градског фолклорног ансамбла „Зора”и Фолклорне секције „Друштва Рома” из Зајечара.

Вечерас ће се одржати и Избор за најлепшу Влајну Балкана, где су награде: за другу пратиљу викенд у Бањи Ждрело, за прву пратиљу викенд у Сокобањи, а најлепша Влајна добиће летовање у Грчкој за две особе.

Организатори Фестивала су Народно позориште Тимочке Kрајине — Центар за културу „Зоран Радмиловић” и Месна заједница Велика Јасикова, а све под покровитељством Града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб