ВестиПочетак седмице поново облачан, хладан и кишовит

Почетак седмице поново облачан, хладан и кишовит

Киша, људи носе кишобране
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији облачно и хладно, местимично са кишом, на високим планинама увече и у току ноћи са суснежицом и снегом. На југу земље се локално очекује већа количина падавина. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни, на истоку Србије и у доњем Подунављу јак, повремено олујне јачине, увече у слабљењу и скретању на северни и северозападни. Најнижа температура од 6 до 10, а највиша од 9 до 16 степени.

У Зајечару облачно и хладније са кишом. Ветар слаб до умерен, северни и североисточни. Минимална температура 5, максимална дневна око 9 степени. Сутра претежно облачно са кишом. Најнижа температура 8, највиша до 13 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације посебна опрезност се саветује особама са дисајним и срчаним проблемима.

Раздражљивост и болови у костима и зглобовима су могуће метеоропатске реакције.

Неопходна је појачана пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да су на већини путева у Србији коловози мокри, а видљивост смањена.

Магла преко превоја на Црном Врху отежава вожњу, али је може бити на подручју Зајечара и поред река попут Мораве и Дрине. Присутна је опасност и од одрона који су сада чешћи, а на путевима у планинским пределима треба обратити пажњу на стање коловоза.

Возачи посебно треба да буду опрезнији током ноћи и јутра када су температуре само пар степени изнад нултог подељка.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, добијеним у 06:00 сати, на Хоргошу камиони чекају на излаз из Србије сат и по, на Градини и Батровцима три сата, на Шиду 240 минута, док на осталим граничним прелазима нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб