VestiZavršna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice u vanrednim situacijama” 11. i 12....

Završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice u vanrednim situacijama” 11. i 12. oktobra

Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina, Bugarska, organizovaće 11. i 12. oktobra. Završnu konferenciju projekta „Volonteri pomeraju granice u vanrednim situacijama”.

Tokom ove dvodnevne onlajn konferencije biće sumirani rezultati projekta, ali će biti reči i o primerima dobre prakse tokom vanrednih situacija koje su nas zadesile u prethodnom periodu (COVID-19, poplave, požari itd.). Tokom same konferencije volonterski centri iz pograničnog regiona predstaviće svoj rad i to šta su naučili i dobili kroz ovaj projekat.

Takođe, jedan deo konferencije biće posvećen i umrežavanju volonterskih centara i njihovoj daljoj saradnji, napredovanju i jačanju kapaciteta i tokom mirnodopskog perioda, kako bi bolje i spremnije reagovali u saradnji sa nadležnim službama kada do neke vanredne situacije dođe.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se prijaviti putem linka.

Tokom trajanja projekta, napisana je metodologija za volontiranje u vanrednim situacijama u pograničnom regionu, osnovano je novih 10 volonterskih centara u pograničnom regionu, 5 u Srbiji i 5 u Bugarskoj, realizovane su obuke za koordinatore volonterskih centara za volontiranje u vanrednim situacijama, a u kojima je pored 10 volonterskih centara, učestvovalo i 10 starih volonterskih centara koji su osnovani 2018. godine tokom projekta „Volonteri pomeraju granice”.

Projekat „Volonteri pomeraju granice u vanrednim situacijama” svojevrsni je nastavak projekta „Volonteri pomeraju granice”, u okviru koga su tadašnji volonterski centri započeli priču volontiranja u pograničnom regonu, koji je kroz ovaj projekat dignut na viši nivo, tj. reagovanje volontera, pokretanje zajednice i pomaganje službama ukoliko do neke vanredne situaacije dođe.

Projekat „Moving Borders for Emergency Volunteering” (MBFEV) broj CB007.2.22.065 konfinansiran je sredstvima Evropske unije kroz program prekogranične saradnje Interreg-IPA CBC Bugarska–Srbija CCI No 2014TC16I5CB007, a podržan i od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kroz Konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti omladinskog sektora koji su odobreni od strane Evropske komisije kroz „Erazmus+” program EU i programe prekogranične saradnje.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub