ВестиЗавршна конференција пројекта „Волонтери померају границе у ванредним ситуацијама” 11. i 12....

Завршна конференција пројекта „Волонтери померају границе у ванредним ситуацијама” 11. i 12. октобра

Тимочки омладински центар у партнерству са Слободним омладинским центром из Видина, Бугарска, организоваће 11. и 12. октобра. Завршну конференцију пројекта „Волонтери померају границе у ванредним ситуацијама”.

Током ове дводневне онлајн конференције биће сумирани резултати пројекта, али ће бити речи и о примерима добре праксе током ванредних ситуација које су нас задесиле у претходном периоду (COVID-19, поплаве, пожари итд.). Током саме конференције волонтерски центри из пограничног региона представиће свој рад и то шта су научили и добили кроз овај пројекат.

Такође, један део конференције биће посвећен и умрежавању волонтерских центара и њиховој даљој сарадњи, напредовању и јачању капацитета и током мирнодопског периода, како би боље и спремније реаговали у сарадњи са надлежним службама када до неке ванредне ситуације дође.

Сви заинтересовани за учешће на конференцији могу се пријавити путем линка.

Током трајања пројекта, написана је методологија за волонтирање у ванредним ситуацијама у пограничном региону, основано је нових 10 волонтерских центара у пограничном региону, 5 у Србији и 5 у Бугарској, реализоване су обуке за координаторе волонтерских центара за волонтирање у ванредним ситуацијама, а у којима је поред 10 волонтерских центара, учествовало и 10 старих волонтерских центара који су основани 2018. године током пројекта „Волонтери померају границе”.

Пројекат „Волонтери померају границе у ванредним ситуацијама” својеврсни је наставак пројекта „Волонтери померају границе”, у оквиру кога су тадашњи волонтерски центри започели причу волонтирања у пограничном регону, који је кроз овај пројекат дигнут на виши ниво, тј. реаговање волонтера, покретање заједнице и помагање службама уколико до неке ванредне ситуаације дође.

Пројекат „Moving Borders for Emergency Volunteering” (MBFEV) број ЦБ007.2.22.065 конфинансиран је средствима Европске уније кроз програм прекограничне сарадње Interreg-IPA ЦБЦ Бугарска–Србија ЦЦИ Но 2014ТЦ16И5ЦБ007, а подржан и од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије кроз Конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката у области омладинског сектора који су одобрени од стране Европске комисије кроз „Еразмус+” програм ЕУ и програме прекограничне сарадње.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб