VestiZavršna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice u vanrednim situacijama” 11. i 12....

Završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice u vanrednim situacijama” 11. i 12. oktobra

Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina, Bugarska, organizovaće 11. i 12. oktobra. Završnu konferenciju projekta „Volonteri pomeraju granice u vanrednim situacijama”.

Tokom ove dvodnevne onlajn konferencije biće sumirani rezultati projekta, ali će biti reči i o primerima dobre prakse tokom vanrednih situacija koje su nas zadesile u prethodnom periodu (COVID-19, poplave, požari itd.). Tokom same konferencije volonterski centri iz pograničnog regiona predstaviće svoj rad i to šta su naučili i dobili kroz ovaj projekat.

Takođe, jedan deo konferencije biće posvećen i umrežavanju volonterskih centara i njihovoj daljoj saradnji, napredovanju i jačanju kapaciteta i tokom mirnodopskog perioda, kako bi bolje i spremnije reagovali u saradnji sa nadležnim službama kada do neke vanredne situacije dođe.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se prijaviti putem linka.

Tokom trajanja projekta, napisana je metodologija za volontiranje u vanrednim situacijama u pograničnom regionu, osnovano je novih 10 volonterskih centara u pograničnom regionu, 5 u Srbiji i 5 u Bugarskoj, realizovane su obuke za koordinatore volonterskih centara za volontiranje u vanrednim situacijama, a u kojima je pored 10 volonterskih centara, učestvovalo i 10 starih volonterskih centara koji su osnovani 2018. godine tokom projekta „Volonteri pomeraju granice”.

Projekat „Volonteri pomeraju granice u vanrednim situacijama” svojevrsni je nastavak projekta „Volonteri pomeraju granice”, u okviru koga su tadašnji volonterski centri započeli priču volontiranja u pograničnom regonu, koji je kroz ovaj projekat dignut na viši nivo, tj. reagovanje volontera, pokretanje zajednice i pomaganje službama ukoliko do neke vanredne situaacije dođe.

Projekat „Moving Borders for Emergency Volunteering” (MBFEV) broj CB007.2.22.065 konfinansiran je sredstvima Evropske unije kroz program prekogranične saradnje Interreg-IPA CBC Bugarska–Srbija CCI No 2014TC16I5CB007, a podržan i od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kroz Konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti omladinskog sektora koji su odobreni od strane Evropske komisije kroz „Erazmus+” program EU i programe prekogranične saradnje.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx