ВестиПочиње још једна тропска недеља, највиша дневна температура до 37 степени

Почиње још једна тропска недеља, највиша дневна температура до 37 степени

Град Зајечар: Људи шетају

У Србији претежно сунчано и веома топло. Послеподне и увече уз променљиву обллачност у северним, западним, централним и југозападним пределима понегде краткотрајна киша или пљусак са грмљавином. Ветар слаб, у кошавском подручју умерен и јак, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 13 на југоистоку до 24 степена на југу Баната, а највиша од 34 до 37 степени.

У Зајечару променљиво облачно и топло. Ветар слаб до умерен, југоисточни. Минимална температура 17, максимална дневна око 35 степени. У уторак сунчано и тропски топло. Најнижа температура 19, највиша до 39 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Даљи пораст максималне дневне температуре ваздуха неће погодовати хронично оболелим и осетљивим особама.

Срчаним болесницима се саветује посебан опрез.

Метеоропатске реакције су могуће у виду малаксалости и главобоље.

Препоручује се боравак у хладовини или климатизованим просторијама (нарочито у периоду од 11:00 до 17:00 часова), као и примена адекватних мера заштите од УВ зрачења.

АМСС

Саобраћај на ауто-путевима и главним путним правцима у Србији је појачаног интензитета, саопштио је јутрос Ауто мото савез Србије (АМСС).

На граничним прелазима путничка возила чекају на Шпиљанима око 40 минута, а на Гостуну око пола сата.

На теретним терминалима на граничним прелазима, као и на станицама за наплату путарине, нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб