ВестиПочињу припреме фудбалера "Тимока 1919", прозивка 15. јануара

Почињу припреме фудбалера „Тимока 1919“, прозивка 15. јануара

ФК „Тимок 1919” Зајечар

Фудбалери зајечарског „Тимока 1919“ у суботу 15. јануара почеће припреме за пролећни део сезоне, а прозивка је заказана у 12 сати, на градском стадиону на Краљевици, у Зајечару.

Иза зајечарског прволигаша је турбулентна и изузетно тешка јесења полусезона, у којој су на клупи „Тимока“ између осталог седела и три тренера. Првенство је започео Војкан Рајчић, затим је прилику добио Томас Васов, да би крај године на клупи дочекао Срђан Стојчевски. Ипак, бодовни салдо и само 15 освојених бодова, уз четири победе, три ремија и 14 пораза је оно што највише забрињава све оне којима је плаво-бела боја у срцу.

Претпоследње место на табели Прве лиге Србије није оно чему су се надали у табору Зајечараца, поготово ако се зна да је „Тимок“ након седам одиграних кола био у врху табеле. Међутим, од тог момента и победе над „Кабелом“ на Краљевици кренуо је прави суноврат. Серија неуспеха од којих највише погађа начин и поготово минимални порази код куће, где врло често Зајечарци нису могли да нађу пут до мреже ривала и поред солидне игре у пољу.

Појачања су дакле неопходна, а како за “Глас спорта” истиче Бранимир Ђорђевић, председник ФК “Тимок 1919”, она ће и стићи у најскорије време, а све у договору са шефом стручног штаба.

“Млади и перспективни стручњак Срђан Стојчевски предводиће екипу и у наставку сезоне, а већ смо лоцирали играче који нам могу помоћи у главном циљу, опстанку у прволигашком друштву. Новајлије су потребне у свим линијама тима, како би били конкурентни и освојили што више бодова и спремили се за плеј-аут, у коме ће сасвим сигурно пасти одлука о путницима у нижи ранг”, поручио је Ђорђевић.

Уговорене су већ и неке пријатељске утакмице, а све како би фудбалери „Тимока 1919“ што спремније дочекали почетак првенства који је заказан за последњи викенд фебруара. Прва припремна утакмица Зајечарце очекује већ 20. јануара у Крушевцу, где ће одмерити снаге са суперлигашем Напретком.

“Припреме ћемо обавити у Зајечару, где на нашој Краљевици имамо све неопходне услове за рад, а надам се да ће нам и време ићи на руку, како би стручни штаб могао што боље да уигра екипу за изазове који следе”, истакао је први човек “Тимока” Бранимир Ђорђевић.

Други део сезоне у Првој лиги Србије креће 26. фебруара утакмицама 22. кола, а Зајечарце очекује гостовање у Новом Саду, екипи „Кабела“. Први домећи меч фудбалери „Тимока 1919“ одиграће почетком марта, када на Краљевицу стиже тим „Лознице“.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб