Timočka Timočka
Početna / Vesti / Pogoršanje epidemiološke situacije u Zaječaru: Osam novoinficiranih korona virusom u Zaječaru
Grad Zaječar — COVID-19

Pogoršanje epidemiološke situacije u Zaječaru: Osam novoinficiranih korona virusom u Zaječaru

Danas, ponovo, nakon par relativno “mirnih” dana, naglo pogoršanje epidemiološke situacije u Zaječaru. Pristigli rezultati pokazuju da su u gradu na Timoku još osam (8) lica pozitivna na virus COVID-19. Od ovog broja pet (5) osoba je muškog i tri (3) osobe ženskog pola. Starosna dob novoinficiranih kreće se od 34 do 65 godina.

Sa danas poslatih 24 uzoraka očekuju se rezultati za ukupno još 150 testiranih osoba iz Zaječara.

Ukupno aktivno COVID-19 pozitivnih, na teritoriji grada Zaječara, trenutno je 43 (od 164 od početka pandemije). Od ovog broja 15 pozitivnih je smešteno na Infektivnom odeljenju ZC „Zaječar” i jedna osoba u KC „Niš”. Ostale pozitivne osobe, asimptomatske ili sa lakom kliničkom slikom, nalaze se u izolaciji i na kućnom lečenju.

Ukupno hospitalizovanih, sa potvrđenim prisustvom virusa COVID-19, ili sumnjom na prisustvo ovog virusa, je 27 na Infektivnom i 12 na Grudnom odeljenju ZC „Zaječar”.

„Ovakva epidemiološka slika, ukoliko se nastavi, zahtevaće ozbiljno razmatranje novih, pooštrenih mera od strane ŠVS grada. Očigledno je da je ista proizvod potpunog opuštanja, što se da uočiti i dalje, posebno u popodnevnim i večernjim satima, na mestima okupljanja većih grupa u parkovima, na javnim mestima, kafićima (gde se ne poštuje obaveza propisane distance) i sl.

Juče sam napisao, a iza toga stojim, da samo od nas i isključivo od nas zavisi hoćemo li živeti bez ili u vanrednoj situaciji. Takođe, napominjem, još jednom, da je sutra veliki hrišćanski praznik Petrovdan i da oni koji slave, ili odlaze na slavlja (iako ona nisu zvanično dozvoljena) povedu (i sprovedu) maksimalno računa o poštovanju svih propisanih mera zaštite, kako u verskim objektima, tako i u svojim kućama i kod domaćina koji slave.

Kapaciteti za hospitalizaciju i lečenje obolelih osoba, po informacijama koje ŠVS ima, su nam pri kraju i svi zajedno radimo na tome da pronađemo dodatne. Zato vas, na kraju, još jednom, molim da nam svi, građani (mladi i stariji) u tome maksimalno pomognete. Najbolji način za to je da poštujete mere nošenja zaštite, držanja propisane distance i mera higijene.

Nemojmo dozvoliti da svojim ponašanjem postanemo nivo žarište COVID-19 infekcije u Srbiji”, poručuje komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Možda će Vas zanimati

Vakuumske epruvete za prikupljanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 28. oktobra u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 28. …

Timočka — Nestanak struje

Pojedini potrošači u Lenovcu, Lasovu i Zaječaru danas bez struje

Zbog radova na električnoj mreži danas, 22. oktobra, bez napajanja električnom energijom biće potrošači u …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica