Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Погоршање епидемиолошке ситуације у Зајечару: Осам новоинфицираних корона вирусом у Зајечару
Град Зајечар — COVID-19

Погоршање епидемиолошке ситуације у Зајечару: Осам новоинфицираних корона вирусом у Зајечару

Данас, поново, након пар релативно “мирних” дана, нагло погоршање епидемиолошке ситуације у Зајечару. Пристигли резултати показују да су у граду на Тимоку још осам (8) лица позитивна на вирус COVID-19. Од овог броја пет (5) особа је мушког и три (3) особе женског пола. Старосна доб новоинфицираних креће се од 34 до 65 година.

Са данас послатих 24 узорака очекују се резултати за укупно још 150 тестираних особа из Зајечара.

Укупно активно COVID-19 позитивних, на територији града Зајечара, тренутно је 43 (од 164 од почетка пандемије). Од овог броја 15 позитивних је смештено на Инфективном одељењу ЗЦ „Зајечар” и једна особа у КЦ „Ниш”. Остале позитивне особе, асимптоматске или са лаком клиничком сликом, налазе се у изолацији и на кућном лечењу.

Укупно хоспитализованих, са потврђеним присуством вируса COVID-19, или сумњом на присуство овог вируса, је 27 на Инфективном и 12 на Грудном одељењу ЗЦ „Зајечар”.

„Оваква епидемиолошка слика, уколико се настави, захтеваће озбиљно разматрање нових, пооштрених мера од стране ШВС града. Очигледно је да је иста производ потпуног опуштања, што се да уочити и даље, посебно у поподневним и вечерњим сатима, на местима окупљања већих група у парковима, на јавним местима, кафићима (где се не поштује обавеза прописане дистанце) и сл.

Јуче сам написао, а иза тога стојим, да само од нас и искључиво од нас зависи хоћемо ли живети без или у ванредној ситуацији. Такође, напомињем, још једном, да је сутра велики хришћански празник Петровдан и да они који славе, или одлазе на славља (иако она нису званично дозвољена) поведу (и спроведу) максимално рачуна о поштовању свих прописаних мера заштите, како у верским објектима, тако и у својим кућама и код домаћина који славе.

Капацитети за хоспитализацију и лечење оболелих особа, по информацијама које ШВС има, су нам при крају и сви заједно радимо на томе да пронађемо додатне. Зато вас, на крају, још једном, молим да нам сви, грађани (млади и старији) у томе максимално помогнете. Најбољи начин за то је да поштујете мере ношења заштите, држања прописане дистанце и мера хигијене.

Немојмо дозволити да својим понашањем постанемо ниво жариште COVID-19 инфекције у Србији”, поручује командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Можда ће Вас занимати

Нађа Цветковић — ТК „АС Тимок” Зајечар — „ОП Беле Паланке”

Бисер са Попове плаже: Нађа Цветковић „АС Тимок” шампионка „ОП Беле Паланке”

Мала, талентована тенисерка, из плејаде одличних такмичара школе тениса „АС Тимок” Зајечар, са Попове плаже, …

Град Зајечар

Још један леп септембарски дан, највиша дневна температура до 28 степени

У Србији ујутро свеже, понегде по котлинама и висоравнима краткотрајна магла. У току дана претежно …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница