Timočka KrajinaBoljevacPokazna vežba „Sistem 2021” na nekoliko lokacija u Timočkoj Krajini 5. novembra

Pokazna vežba „Sistem 2021” na nekoliko lokacija u Timočkoj Krajini 5. novembra

Sektor za vanredne situacije: Vatrogasci-spasioci

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u petak, 5. novembra, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „Sistem 2021” u vezi sa vanrednim događajima i situacijama. Pokazna vežba biće održana i u Boru.

Vežba „Sistem 2021”, u kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu.

Vežba počinje u 10:00 časova na lokacijama u Boru, kod sela Oštrelj ispred magacina eksploziva, na ulazu u selo Slatina i na brestovačkom mostu i u Kladovu u Tekiji na pristaništu za čamce i ispred spomenika.

Vežba počinje u 10:00 časova na lokacijama u Zaječaru, na potezu Ušća Crnog i Belog Timoka, veterinarske stanice i objekta bivšeg „Timasa” na Izvorskom putu i na lokacijama u selu Lukovo, opština Boljevac, na potezu ulaska reke Crni Timok u MZ Lukovo i plato Doma kulture u MZ Lukovo.

„Sistem 2021” uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Učesnici vežbe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Pomenuta vežba je planirana da se održi istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx