Тимочка КрајинаБољевацПоказна вежба „Систем 2021” на неколико локација у Тимочкој Крајини 5. новембра

Показна вежба „Систем 2021” на неколико локација у Тимочкој Крајини 5. новембра

Сектор за ванредне ситуације: Ватрогасци-спасиоци

Министарство унутрашњих послова, у петак, 5. новембра, организује оперативно-тактичку вежбу субјеката и снага система заштите и спасавања у Републици Србији „Систем 2021” у вези са ванредним догађајима и ситуацијама. Показна вежба биће одржана и у Бору.

Вежба „Систем 2021”, у којој ће учествовати око 8.000 људи, приказаће тренутни степен припремљености и синергију свих субјеката и чинилаца у одговору на елементарне непогоде и техничко-технолошке несреће, која досад није извођена у овом формату.

Вежба почиње у 10:00 часова на локацијама у Бору, код села Оштрељ испред магацина експлозива, на улазу у село Слатина и на брестовачком мосту и у Кладову у Текији на пристаништу за чамце и испред споменика.

Вежба почиње у 10:00 часова на локацијама у Зајечару, на потезу Ушћа Црног и Белог Тимока, ветеринарске станице и објекта бившег „Тимаса” на Изворском путу и на локацијама у селу Луково, општина Бољевац, на потезу уласка реке Црни Тимок у МЗ Луково и плато Дома културе у МЗ Луково.

„Систем 2021” укључује ангажовање свих субјеката и снага система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама у Републици Србији, како на локалном, тако и на републичком нивоу.

Учесници вежбе су припадници Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, субјеката и снага јединица локалних самоуправа, водопривредних предузећа, посебних организација и органа, субјеката од значаја за заштиту и спасавање.

Поменута вежба је планирана да се одржи истовремено на 50 локација, 24 града и 26 општина у Републици Србији.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб