Последњег дана у 2023. години сунчано и топло

У Србији ујутру у јужним, југозападним и југоисточним пределима очекује се слаб мраз, а по котлинама и речним долинама магла. Током дана претежно сунчано уз малу или умерену облачност, суво и топло. Дуваће слаб, западни и југозападни ветар. Најнижа температура од 0 до 8, највиша од 12 до 16 степени. 

У понедељак 1. јануара наоблачење ујутру и преподне, које ће захватити северне и западне, после подне и увече прошириће се на остале крајеве земље условљавајући местимично слабу кишу. У уторак 2. јануара умерено облачно време, само још ујутру и преподне понегде на југу и југоистоку Србије слаба киша.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 1, максимална дневна око 12 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра променљиво облачно, понегде са кишом. Најнижа температура 1, највиша до 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Прогнозиране биометеоролошке прилике повољно ће утицати на већину хронично оболелих.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима.

Могуће су метеоропатске реакције у виду главобоље.

Учесницима у саобраћају се препоручује повећање пажње.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Прешеву на излазу задржавање за аутобусе и путничка моторна возила је 40 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 240 минута.