ВестиПотписан уговор о донацији Немачке развојне агенције и града Зајечара ради спровођења...

Потписан уговор о донацији Немачке развојне агенције и града Зајечара ради спровођења пројеката у туризму

Потписан уговор о донацији Немачке развојне агенције и града Зајечара ради спровођења пројеката у туризму
Фото: Град Зајечар

Данас су градоначелници и председници општина Смедерево, Пожаревац, Голубац, Мајданпек, Кладово, Неготин и Зајечар, у присуству Њ.Е. амбасадора ЕУ у Србији господина Емануеле Жиофреа, министарке за евроинтеграције госпође Јадранке Јоксимовић и помоћнице министра у МТТУ госпође Јелене Маринковић Орлић, са вођом пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам”, господином Александером Бецом (испред Немачке развојне агенције – ГИЗ) потписали уговоре о донацији за пројекте у оквиру конкурса, који су одобрени од стране ГИЗ-а.

Град Зајечар, само за III фазу пројекта „Омладински камп – Краљевица”, добија средства у износу од 66.500 евра.

Подсећања ради, у оквиру овог гранта и пројеката реализује се и Визиторски центар на Феликс Ромулијани у који ће ЕУ, преко ГИЗ-а, уложити скоро 4.000.000 евра.

Након потписивања уговора, представници ЕУ, ГИЗ-а, министарстава и градова и општина учесница пројекта обишли су Голубачку тврђаву, која је обновљена и засијала пуним сјајем захваљујући управо средствима уложеним од стране ЕУ.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб