Timočka KrajinaBorPotpisan ugovor o saradnji između Grada Bora i Dobrovoljno vatrogasnog društva Zlot

Potpisan ugovor o saradnji između Grada Bora i Dobrovoljno vatrogasnog društva Zlot

Foto: Grad Bor

Ugovor o saradnji u slučaju vanrednih situacija, potpisan je između lokalne samouprave Bor i Dobrovoljno vatrogasnog društva Zlot.

Ova jedinica je od velikog značaja za grad Bor, jer će organizovati i sprovoditi preventivne mere zaštite od požara u cilju spašavanja života i materijalnih dobara, istakao je Saša Smiljković, predsednik Dobrovoljno vatrogasnog društva.

„Od danas pa na dalje bićemo operativna jedinica grada Bora i u slučaju vanredne situacije ćemo delovati rame uz rame sa svim državnim organima, kao što su policija, vojska i druge specijalne jedinice. Moram da naglasim da je naš komandir Saša Barbulović, vatrogasac – spasilac, čovek sa velikim iskustvom koji će svoje znanje preneti na ostale članove društva“, dodao je Smiljković.

Grad Bor će preko programa prekogranične saradnje, ali i sredstvima koja će biti odvojena iz lokalnog budžeta, obezbediti prostorije za Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlot.

„Zadovoljstvo i privilegija je biti sa ovim ljudima koji se bave ovakvim vidom pomoći. Poželeo sam im da imaju što manje posla, jer onog trenutka kada oni nemaju posla to znači da je grad siguran. Mi imamo vatrogasno društvo koje je najbolje u Istočnoj Srbiji, a ovo je jako pozitivna stvar jer su ovi ljudi odvojili svoje slobodno vreme kako bi učestvovali u zaštiti građana“, istakao je zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević.

S obzirom da su planovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva da rade na omasovljenju članstva, grad Bor će zajedno sa njima podstaći formiranje ovakvih društava i u drugim selima na teritoriji grada Bora.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub