Тимочка КрајинаБорПотписан уговор о сарадњи између Града Бора и Добровољно ватрогасног друштва Злот

Потписан уговор о сарадњи између Града Бора и Добровољно ватрогасног друштва Злот

Фото: Град Бор

Уговор о сарадњи у случају ванредних ситуација, потписан је између локалне самоуправе Бор и Добровољно ватрогасног друштва Злот.

Ова јединица је од великог значаја за град Бор, јер ће организовати и спроводити превентивне мере заштите од пожара у циљу спашавања живота и материјалних добара, истакао је Саша Смиљковић, председник Добровољно ватрогасног друштва.

„Од данас па на даље бићемо оперативна јединица града Бора и у случају ванредне ситуације ћемо деловати раме уз раме са свим државним органима, као што су полиција, војска и друге специјалне јединице. Морам да нагласим да је наш командир Саша Барбуловић, ватрогасац – спасилац, човек са великим искуством који ће своје знање пренети на остале чланове друштва“, додао је Смиљковић.

Град Бор ће преко програма прекограничне сарадње, али и средствима која ће бити одвојена из локалног буџета, обезбедити просторије за Добровољно ватрогасно друштво Злот.

„Задовољство и привилегија је бити са овим људима који се баве оваквим видом помоћи. Пожелео сам им да имају што мање посла, јер оног тренутка када они немају посла то значи да је град сигуран. Ми имамо ватрогасно друштво које је најбоље у Источној Србији, а ово је јако позитивна ствар јер су ови људи одвојили своје слободно време како би учествовали у заштити грађана“, истакао је заменик градоначелника Бора Миливоје Јаношевић.

С обзиром да су планови Добровољног ватрогасног друштва да раде на омасовљењу чланства, град Бор ће заједно са њима подстаћи формирање оваквих друштава и у другим селима на територији града Бора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб