Тимочка КрајинаЗајечарПоводом Светског дана поезије, у Народном музеју у Зајечару биће приређен поетско...

Поводом Светског дана поезије, у Народном музеју у Зајечару биће приређен поетско – музички наступ

Народни музеј „Зајечар”

Поводом Светског дана поезије, у Народном музеју у Зајечару, Женски поетски клуб „Влат“ из Зајечара и Камерни хор „Лавиринт“, приредиће поетско – музички наступ, славећи дан који је први дан пролећа, и стога од међународне заједнице проглашен за Светски дан поезије.

Поетско вече биће одржано у четвртак 21. марта 2024. од 18:00 сати.

Петнаестак песникиња ће изрецитовати по једну своју песму у славу и част поезије и пролећа, а камерни хор је припремио пет ренесансних композиција које ће отпевати у комбинованом програму.

Од песникиња, наступају: Љуба Петковић Жежељ, Јадранка Бједов, Александра Станојевић, Марина Милутиновић, Ирена Јовановић, Марта Станковић, Сања Маринковић, Маријана Бадицовић, Селена Аврамовић, Биљана Марковић Михајловић, Бранкица Ђорђевић, Јелена Глишић, Марија Ранђеловић и Дајана Стаменковић.

Наступ је у главној изложбеној сали Народног музеја Зајечар, а улаз је слободан.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб