Тимочка КрајинаПовољно стање јавне безбедности на подручју Полицијске управе Бор током јануара месеца...

Повољно стање јавне безбедности на подручју Полицијске управе Бор током јануара месеца 2024. године

Полицијска управа Бор

Стање јавне безбедности на подручју које покрива Полицијска управа у Бору, узимајући у обзир основне показатеље, може се оценити повољно током јануара месеца 2024. године.

На територији коју покрива Полицијска управа у Бору, регистровано је укупно 84 кривичних дела (седиште Полицијске управе – 37, Полицијска станица Неготин – 22, Полицијска станица Кладово – 13, док је најмањи број кривичних дела регистрован на подручју Полицијске станице Мајданпек – 12), што представља смањење укупног броја кривичних дела за 20% у односу на исти месец претходне године (105). Од укупног броја кривичних дела, 44 извршена су од стране познатог извршиоца, 33 од стране непознатих извршиоца, а у 7 случаја извршиоци кривичних дела ухваћени су на делу. Оперативним радом полицијских службеника расветљено је 24 кривичних дела са непознатим извршиоцем, односно 73 %. Из области општег криминалитета регистровано је 76, високотехнолошког криминалитета 4 привредног криминалитета и еколошког криминалитета по 2 кривична дела. Највећи број извршених кривичних дела је из области имовинских деликата. На подручју Полицијске управе у Бору, током јануара месеца није било регистрованих кривичних дела Тешко убиство, Убиство и Убиство у покушају.

У току месеца од стране полицијских службеника Полицијске управе у Бору, поднето је 4 кривичних пријава за кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 КЗ РС.

Од стране полицијских службеника предузете су све мере на откривању и заплени наркотика. Реализовано је 18 заплена опојних дрога. Том приликом, заплењено је 1.483,29 грама опојне дроге марихуана, 1,5 милилитра уља марихуане, 28,6 грама Амфетамина, 0,69 грама кокаина и 40 комада различитих врста таблета са листе психоактивних супстанци.

Регистровано је 24 прекршаја из области јавног реда и мира (седиште Полицијске управе – 13, Полицијска станица Неготин – 7, Полицијска станица Мајданпек – 3 и Полицијска станица Кладово – 1). Није било нарушавања јавног реда у већем обиму, као ни забрана јавних окупљања. Број прекршаја против јавног реда и мира у јануару месецу је већи у односу на исти месец претходне године за један прекршај (23).

У току јануара месеца 2024. године, одржана су 4 јавних скупова, на којима је било присутно 2.020 лица. Није било непријављених, забрањених и прекинутих скупова.

У току јануара 2024. године догодиле су се 22 саобраћајне незгоде, од којих је 8 са материјалном штетом и 14 са настрадалим лицима, док је једно лице у саобраћајној незгоди изгубило живот. У саобраћајним незгодама једно лице задобило је тешке телесне повреде, док је лакше повређено 13 лица. Укупан број саобраћајних незгода мањи је за 4% у односу на исти период прошле године. Активностима полицијских службеника откривено је и санкционисано 1.753 прекршаја.

Фактори који су најчешће утицали на изазивање саобраћајних незгода су: предузимање непромишљених радњи од стране возача, погрешно извођење радњи у саобраћају од стране возача и др.

Због управљања возилом под дејством алкохола са количином преко 1,2 промила, под дејством психоактивних супстанци и одбијања алкотестирања, према 17 возача примењена је мера задржавања.

Током месеца јануара реализовано је 77 наредби надлежних судова и других државних органа, 19 потерница и ухапшено је 15 лица. Реализовано је 16 потрага за лицима. Извршено је 5.879 провера идентитета лица, пружено 10 полицијских помоћи државним органима и организацијама.

У току јануара 2024. године, издата је 1.291 биометријска лична карта, 452 путних исправа, 1.053 возачких дозвола и 944 саобраћајних дозвола.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб