ВестиПозив Саветима месних заједница са територије града Зајечара за учешће у програму...

Позив Саветима месних заједница са територије града Зајечара за учешће у програму подршке за јачање учешћа грађана, израду финансијских планова и програма развоја месних заједница

Град Зајечар – Општина

Град Зајечар учествује у пројекту „Одговорне локалне финансије и укључивање грађана”, који финансира Влада Швајцарске, а спроводи HELVETAS Swiss Intercooperation. Једна од активности у оквиру овог пројекта, која се истовремено спроводи у 15 градова и општина, јесте пружање подршке месним заједницама да повећају учешће грађана, унапреде финансијско планирање и израде своје програме развоја.

Одабрани савети месних заједница ће добити стручну подршку у периоду од 1. новембра 2022. до 31. децембра 2024. Подршка обухвата рад са представницима савета месних заједница на годишњим групним састанцима, израду и представљање приручника, као и кроз укупно 18 састанака са представницима сваке месне заједнице.

Месне заједнице, које буду укључене у овај програм, на овај начин ће добити прилику да побољшају своје акте, да развију нове и унапреде постојеће видове сарадње са грађанима, и да тако омогуће да се потребе грађана и месне заједнице у целини боље препознају у буџету и планским документима нашег града.

Прилику да добију ову подршку имају две месне заједнице, које ће бити одабране на основу исказаних потреба, воље и спремности за сарадњу. Уколико се на позив јави више савета месних заједница, одабир ће извршити Радни тим за израду, спровођење и праћење Плана активности за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава из сопственог буџета на територији града Зајечара за период од 2022-2025 године у сарадњи са HELVETAS Swiss Intercooperation и ангажованим експертима. У случају више пријављених приоритет ће бити дат месним заједницама из сеоских и приградских подручја.

Рок за пријаву је среде, 5. октобра 2022.

Пријавни формулар се може попунити електронски и доставити електронском поштом, искључиво са службене адресе за електронску пошту коју користи Савет месне заједнице, на адресу office.ler@zajecar.info. Пријавни формулар се може доставити и у штампаном облику, на адресу Градска управа Зајечар, Трг ослобођења број 1, Канцеларија за ЛЕР , у ком случају треба да буде потписан од председника Савета месне заједнице или другог члана Савета месне заједнице када председник није изабран.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб