Тимочка КрајинаПревентивни прегледи штитасте жлезде 3. марта у Зајечару, Бору и Књажевцу

Превентивни прегледи штитасте жлезде 3. марта у Зајечару, Бору и Књажевцу

Доктор — Болница
Фото: Shutterstock, илустрација

У око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи штитасте жлезде, у недељу 3. марта 2024.

У Здравственом центру у Зајечару, од 08:00 до 16:00 часова, биће организовани превентивни прегледи штитасте жлезде. Одрасле особе које раније нису имале детектовано обољење штитасте жлезде, моћиће да ураде ултразвучни преглед и хормоне штитасте жлезде. За прегледе није потребно заказивање, већ грађани треба да се јаве лекарима у Служби опште медицине у Дому здравља Зајечар, одакле ће бити упућивани у Службу нуклеарне медицине и у Лабораторијску службу. Пацијенти код којих постоји сумња на болест биће упућени на додатну дијагностику.

У Дому здравља у Бору, од 08:00 до 16:00 часова, 3. марта планирани су превентивни прегледи штитасте жлезде, и то ултразвучни преглед и одређивање нивоа хормона штитасте жлезде (TSH, FT4, антитереоглобулинска антитела). За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе.

У Здравственом центру Књажевац од 08:00 до 16:00 часова, 3. марта, планирани су превентивни прегледи штитасте жлезде (ултразвучни преглед), као и одређивање нивоа хормона штитасте жлезде (TSH, FT4, антитереоглобулинска антитела). Прегледи се организују за одрасле особе које раније нису имале детектовано обољење штитасте жлезде. Заказивање прегледа није потребно.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб