Тимочка КрајинаЗајечарПриређена изложба „Подунавске слике” Вељка Михајловића у Позоришном музеју у Зајечару

Приређена изложба „Подунавске слике” Вељка Михајловића у Позоришном музеју у Зајечару

Приређена изложба „Подунавске слике” Вељка Михајловића у Позоришном музеју у Зајечару

Сликарски путопис Дунавом у 14 слика са потписом Вељка Михајловића, сликара, графичара и цртача, наредних дана биће доступан публици у Позоришном музеју у Зајечару. Ову 229 Михајловићеву изложбу приређену у оквиру пратећег програма 59. Фестивала „Јоаким Вујић” отворио је глумац Милан Цаци Михаиловић.

Представљајући изложбу „Подунавске слике” Марија Симоновић из зајечарског Позоришног музеја је оценила „да постоји један посредник између нас као посматрача и ових дела, а тај посредник јесте једна тишина, једна мирноћа и у потезу и у колориту, једно одсуство жеље за фасцинацијом“.

„Ако преведемо овај ликовни језик на позоришни с обзиром да се налазимо у позоришном музеју, свакако бих поновила Дунав је овде главни лик и носилац радње па и наратор”, казала је Марија Симоновић.

Глумац Милан Цаци Михаиловић, пријатељ Зајечара и театра града на Тимоку је отварајући изложбу „Подунавске слике” казивао поезију јер „поезија и сликарство срећу се у наговештају космичке тишине“.

„То је записао Михајло Пантић у каталогу, а пошто овде имамо сликарство, фали мало поезије”, рекао је Михаиловић пре казивања стихова и званичног отварања изложбе.

Аутор Подунавских слика, Вељко Михајловић, се захвалио Цацију Михаиловићу и директору зајечарског позоришта, Владимиру Ђуричићу, јер како је рекао „да њега није било, ја никада не бих био овде“.

Први човек зајечарског театра је подсетио да ће Зајечар ускоро добити још једну сцену.

„У дворишту Позоришног музеја 23. јуна биће отворена летња једном лепом монодрамом. Позивам вас да тога дана будете овде са нама”, рекао је Ђуричић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб