ВестиПриређена успешна промоција књижевног дела Тиодора Росића у основној школи „Љуба Нешић”

Приређена успешна промоција књижевног дела Тиодора Росића у основној школи „Љуба Нешић”

Приређена промоција књижевног дела Тиодора Росића у основној школи „Љуба Нешић” Зајечар

У оквиру пратећег програма 10. Међународног позоришног фестивала за децу „ЗајеЧАР” данас је у основној школи „Љуба Нешић” приређена успешна промоција књижевног дела Тиодора Росића. Овај знаменити српски песник, приповедач, романописац, књижевни критичар и професор Универзитета у Kрагујевцу представио је ученицима седмог и осмог разреда своје историјске бајке „Долину јоргована” и „Приче старог чаробњака”. Ученици су одлично прихватили овај вид књижевног приповедања.

Приређена промоција књижевног дела Тиодора Росића у основној школи „Љуба Нешић” Зајечар

Приређена промоција књижевног дела Тиодора Росића у основној школи „Љуба Нешић” Зајечар

Позоришни фестивал завршава се вечерас када ће наступити уметнички ансамбл Позоришних песама и игара провинције Хенан из Kине који ће извести луткарску представу. Учествују: Шен Јунлонг, Жао Феи, Kши Јингшја, Венг Ге, Жанг Ли, Ли Феи, Фенг Kшјаоји, Фенг Аијуен, Гао Сен, Шен Жен и Цао Хаоинг. Почетак је у 19:00 сати. Kао што је већ најављено, биће обезбеђен превод представе путем титла.

Након извођења представе биће саопштена одлука жирија о наградама на овогодишњем фестивалу. Подсетимо, председник жирија је Десимир Станојевић, а чланови Наташа Петровић и Ана Бретшнајдер. У конкуренцији за награде су све представе осим „Мачка у чизмама” зајечарског театра, која је премијерно изведена на отварању фестивала.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб