Timočka KrajinaZaječarPrivrednici iz Zaječarskog i Borskog okruga razgovarali o proizvodnji električne energije iz...

Privrednici iz Zaječarskog i Borskog okruga razgovarali o proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora

Privrednici iz Zaječarskog i Borskog okruga razgovarali o proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora

U Zaječaru je održana sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga u proširenrm sastavu – radionica za poslovnu zajednicu na temu „Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora energije za sopstvene potrebe u privredi“.

Vladan Paunović – načelnik Zaječarskog upravnog okruga

Sednici su prisustvovali predsednici Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, Vladan Paunović i Vladimir Stanković, privrednici i predstavnici kompanija „Serbia Zijin Copper Bor“ i „Serbia Zijin Mining Bor“.

Vladimir Stanković – načelnik Borskog upravnog okruga

Na radionici U Domu kulture u Kotlujevcu su eksperti USAID projekta govorili o pravnom okviru za kupce/proizvođače u Srbiji (kako se postaje kupac/proizvođač), ekonomsko – finansijskoj analizi izgradnje solarne elektrane i mogućnostima za finansiranje takvih projekata, nedostacima pravnog okvira, barijerama i rizicima za investitore, a učesnici radionice imali su priliku i da se upoznaju sa primerom iz prakse i iskustvima u realizaciji jednog ovakvog projekta.

Slobodan Ružić – konsultant za pravni i regulatorni okvir u energetskom sektoru Republike Srbije

„Cilj projekta povećanje energetske efikasnosti u našem društvu i povećanje korišćenja obnovljivih izvora energije“, rekao je Slobodan Ružić, konsultant za pravni i regulatorni okvir u energetskom sektoru Republike Srbije.

Direktor Sektora za bezbednost, zdravlje na radu i zaštitu životne sredine „Serbia Zijin Mining“-a Li Šuhong zahvalio se Regionalnoj privrednoj komori na pozivu za učešće na ovoj tematskoj sednici i najavio aktivnosti koje će kineske kompanije preduzeti na zaštiti životne sredine.

Dejan Tošić – direktor Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga

„Ovo je šesta radionica koja je do sada organizovana na ovu temu, a Privredna komora je ovo prepoznala kao trenutno najaktuelniji problem i zato je organizovan ovaj skup“, naglasio je Dejan Tošić, direktor Regionalne privredne komre Srbije Zaječarskog i Borskog okruga.

Jedno privredno društvo može ulaganjem u obnovljive izvore energije da troškove smanji čak tri puta, a cela investicija može da isplati u periodu od 8 do 10 godina, zaključeno je na ovom sastanku.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub