Timočka KrajinaBorGradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ugostio svetskog prvaka u kik-boksu Uroša Krstića

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ugostio svetskog prvaka u kik-boksu Uroša Krstića

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ugostio svetskog prvaka u kik-boksu Uroša Krstića

Takmičar Kik-boks kluba „Bor” i reprezentativac Srbije, Boranin Uroš Krstić, postao je svetski prvak u konkurenciji starijih juniora do 71 kilogram u disciplini „low kick“, na Svetskom prvenstvu u Italiji. Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić priredio je prijem za svetskog prvaka u Gradskoj upravi.

U prisustvu prvog čoveka grada Bora Aleksandra Milikića, zamenika gradonačelnika Milivoja Janoševića i članova Gradskog veća, u Boru je priređen prijem za svetskog prvaka u kik-boksu Boranina Uroša Krstića.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ugostio svetskog prvaka u kik-boksu Uroša Krstića

Grad Bor postaje grad svetskih šampiona, poručio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„Bor postaje grad svetskih šampiona u određenim sportovima. Ime Uroš Krstić, mlado dete iz Bora piše istoriju kik-boksa u Boru. Mi smo u obavezi da i ove i narednih godina podržimo individualni sport. Definitivno je Bor grad i kik-boksa i džudoa i svih drugih sportova koji donose medalje. Mi se ponosimo ovakvim uspesima. Hvala Urošu, hvala Stručnom štabu, hvala roditeljima koji su mu dali podršku. Lokalna samouprava će se potruditi da obezbedi još bolje uslove za razvoj sporta, kako bi Grad Bor iznedrio još ovakvih sportista kao što je Uroš”, istakao je Milikić.

Uroš Krstić je učestvovao na Svetskom prvenstvu koje se od 30. septembra do 9. oktobra 2022. održalo u gradu Lidi di Jesolo u Italiji.

Uroš Krstić – kik-bokser iz Bora

„Kao aktuelni prvak Evrope prošle godine, bio sam nosioc grupe i imao sam tri meča, sva tri su bila teška, ali najteži je bio finalni. Prvi meč sam radio sa Švajcarcem, drugi sa Izraelcem i treći sa Italijanom. Pripreme su bile teške, ali to tako mora kako bi napravili što bolji rezultat. Na ovom prvenstvu Srbija je imala 18 finala i uzeli smo 14 zlatnih medalja, bili smo prvi u ringovnim disciplinama. Zahvaljujem se sastavu reprezentacije Srbije i mom treneru Siniši Vladimiroviću i partnerima na treningu što su mi pomogli da ovo takmičenje bude mnogo lakše. Podrška Grada Bora dala mi je veću motivaciju da idem dalje i da budem što bolji”, kazao je sedamnaestogodišnji Krstić.

Dobrim treninzima i radom vrhunski rezultat je neizbežan, naglasio je trener Kik-boks kluba „Bor” Siniša Vladimirović.

Siniša Vladimirović – trener Kik-boks kluba „Bor”

„Bilo je dobrih rezultata sada u Italiji na Svetskom prvenstvu za kadete, mlađe i starije juniore. Srbija je zauzela prvo mesto u ringovnim disciplinama, pre svega u disciplini ‘low kick’ i ‘k1’. Osvojenih 14 zlatnih medalja reprezentacije govori da se samo dobro radi i da je u pitanju jedan stručan rad. Dobro se radi po svim klubovima u Srbiji i vrhunski rezultat je neizbežan. Svakako ćemo nastaviti da radimo, samo da je tu zdravlje i nadamo se da ćemo ponoviti rezultat sledeće godine. Do sledećih takmičenja radimo na tome da uvedemo i mlađe naraštaje u sport koji će da naslede ove šampione. Predstoji nam takmičenje u Senti gde ćemo da izvedemo 6 članova, a imamo još četvoro-petoro koje tek treba da stavimo u takmičarski pogon”, rekao je Vladimirović.

Sledeće godine borske kik-boksere očekuje Evropsko prvenstvo za juniore i Svetsko prvenstvo za seniore.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,187PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub