Тимочка КрајинаБорПроглашена ванредна ситуација на целој територији града Бора

Проглашена ванредна ситуација на целој територији града Бора

Фото: Град Бор

Услед велике количине падавина у протеклих 24 сата и поплављених села на територији града Бора, одржан је Штаб за ванредне ситуације на коме је донета једногласна одлука да се прогласи ванредна ситуација на целој територији града Бора.

Бујични потоци угрозили су села Доња Бела Реку, Кривељ, Слатину, Оштрељ, део Злота, Брестовац и Метовницу. Начињена је велика материјана штета.

Од понедељка биће оформљена комисија која ће сагледати причињену штету, а Град Бор ће из локалног буџета издвојити новчана средства како би се угроженим домаћинствима надокнадила штета настала услед поплава.

„Нема места паници, обишао сам Кривељски колектор, постоји велика количина воде, али она отиче на начин на који је то и предвиђено. У Кривељу тренутно нема падавина те и ниво реке је у опадању. Борско језеро је достигло свој максимум. Због немарности појединаца, потоци су били на неким местима затрпани. На тим местима, сада се налазе штале и управо ти делови су и поплављени. Али није време да критикујемо већ да заједно реагујемо“, напомиње градоначелник Бора Александар Миликић.

Штаб за ванредне ситуације ће у наредна 24 часа бити оперативан. Јавно комунална предузећа су дала своје људство и механизацију, компанија „Зиђин“ једну бригаду како би била на услузи грађанима из поплављених подручја. Повереници цивилне заштите ће доставити информацију где је потребно обезбедити храну, воду и лекове. Цистерне са пијаћом водом биће постављене онде где то буде било потребно, истакнуто је на Штабу за ванредне ситуације.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб