Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Проглашено ванредно стање на територији целе Србије
Ванредно стање на територији целе Србије — COVID-19

Проглашено ванредно стање на територији целе Србије

На територији целе Србије проглашено је ванредно стање, рекао је председник Александар Вучић у обраћању јавности. До сада је регистровано укупно 48 заражених корона вирусом. Ограничена је висина цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава. Забрана јавног окупљања у затвореним просторијама за скупове на којима је више од 50 људи.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је одлучено да на територији целе земље буде проглашено ванредно стање и додао да ће бити ограничено кретање старијих од 65 година као и да ће бити обустављена настава у школама и факултетима а да ће бити затворени и вртићи.

Вучић је у Палати „Србија” рекао да је пред државом борба за “наше родитеље и старије”, особе који су највећа мета напада корона вируса и да је због тога одлучено да пензионери и старији од 65 година морају да у наредном периоду остану у својим кућама.

„Наредна три дана ћемо проверавати и ако кршења буду већа од 0,1 или 0,2 одсто мораћемо да донесемо обавезујућу одлуку да сви остану у својим кућама и двориштима. То је најдисциплиноваји део становништва и молим их као Бога да послушају јер ово радимо због њих”, изјавио је Вучић.

Он је рекао да ће школски програм бити емитован преко телевизијских канала и да школе вероватно неће бити отворене до краја године.

Влада Републике Србије на данашњој седници донела је Одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава.

Влада је такође донела Закључак којим се забрана јавног окупљања у затвореним просторијама, са 100 људи колико је претходно било дефинисано, смањује на 50 људи.

Влада је упутила препоруку свим суграђанима старијим од 65 година, да посебно ограниче своје кретање и да у што мањој мери излазе из куће, будући да су они најугроженија група становништва.

Претходно се Влада огласила саопштењем у којем је апеловала на најстарије суграђане да прате савете и буду у комуникацији са најближима.

Према последњим информацијама од 18:00 часова, у Србији је регистровано укупно 48 оболелих од корона вируса. Током претходне ноћи није било тестираних.

Можда ће Вас занимати

Јесен, лишће, девојка

Данас претежно облачно и хладније, у неким деловима мешовите падавине, на планинама снег

У већем делу Србије претежно облачно и хладније, на југозападу, југу и истоку Србије у …

Јесен, лишће

Тмуран јесењи дан пред нама, највиша дневна температура до 11 степени

У Србији ујутро хладно, понегде слаб мраз и магла. Ујутро и преподне на северозападу, а …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница