ДруштвоВремеПроменљиво облачно, али и даље топло за овај период године

Променљиво облачно, али и даље топло за овај период године

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији умерено до потпуно облачно и топло за овај период године, али и ветровито. Дуваће слаб и умерен ветар, повремено и јак јужни и југоисточни, на југу Баната и у планинским пределима и са олујним ударима. Најнижа температура од -1 до 5, а највиша од 12 до 20 степени, у Неготинској Крајини око 13 степени.

Због олујних удара ветра РХМЗ је упалио и жути метеоаларм, који је на снази за Банат, Поморавље, Југозападну и Југоисточну Србију, као и за подручке Косова и Метохије. У наредних седам дана задржаће се умерено до потпуно облачно и топло време за овај период године.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 2, максимална дневна око 16 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра умерено облачно. Најнижа температура 1, највиша до 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекује се наставак повољних биометеоролошких прилика за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Известан опрез се саветује срчаним и нервно лабилним особама.

Концентрација се препоручује учесницима у саобраћају

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Смањена видљивост због магле преко превоја Тресибаба (IB 35) на 100м и на IIA 218 Бољевац – Сокобања преко Ртња на 50м.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 600 минута; на Богојеву 180 минута; на Бездану и на Хоргошу 60 минута; на Шиду 240 минута; на Келебији и на Сремској Рачи 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб