ДруштвоВремеПроменљиво облачно, поподне разведравање, до 29 степени

Променљиво облачно, поподне разведравање, до 29 степени

Облаци, облачно
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ће бити променљиво време, на југу са кишом, пљусковима и грмљавином, а до краја дана очекује се разведравање. Ветар на југу слаб и умерен, на северу умерен и јак северозападни. Најнижа температура од 16 до 20, а највиша од 26 до 29 степени.

У Зајечару променљиво облачно. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Минимална температура 17, максимална дневна око 29 степени. Сутра делимично облачно и више сунца. Најнижа температура 16, највиша до 30 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација може имати релативно повољан утицај на већину хроничних болесника.

Особе са срчаним проблемима могу осетити извесне тегобе.

Променљиво расположење и поремећај сна су могуће метеоропатске реакције.

У саобраћају је неопходна додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују променљиви услови за вожњу и влажни коловози на појединим местима.

АМСС апеловао је на возаче да возе пажљиво имајући у виду да јачи пљускови праћени ветром отежавају кретање возила, могу изазвати застој у саобраћају, али и удесе. Савет је да, ако наиђу на већу непогоду, возачи држе одстојање и да на првом стајалишту паркирају своја возила док се не створе услови за сигурнију вожњу.

Грађевинска сезона која је у пуном јеку захтева већу опрезност за време вожње и више стрпљења уколико на некој деоници дође до успорене вожње или се створи колона због радова.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до местимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила. Веће гужве очекују се у поподневним сатима на фреквентнијим путним правцима.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Хоргошу, Келебији, Шиду и прелазу Бачки Брегна улазу у Србију 60 минута; на Келебији на излазу 180 минута; на Прешеву на излазу 120, на улазу 40 минута; на Градини на излазу 100 минута; на прелазу Гостун на излазу 40 минута, на Батровцима на улазу 90 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије тренутно нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб