Timočka Timočka
Početna / Vesti / Promocija debitantskog romana Marka Pakalovića u Kladovu
Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo — Promocija romana „Luzer”

Promocija debitantskog romana Marka Pakalovića u Kladovu

Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo podržava mlade književne, likovne i umetničke stvaraoce, prvenstveno sa svog područja, sa željom da im se pruži podrška i motivišu da nastave sa svojim kreativnim stvaralaštvom. Ovog puta, kao izdavači romana „Luzer”, predstaviće Marka Pakalovića iz Kladušnice kod Kladova u saradnji sa članovima Književnog Kruga Kladovo.

Promocija je zakazana za sredu, 26. februar sa početkom u 19:00 časova u galerijskom prostoru biblitoeke u Kladovu.

O autoru:

Marko Pakalović je rođen u Kladovu 15. maja 1996. godine. Po završetku osnovne škole, upisuje i završava gimnaziju „Sveti Sava”, društveno-jezički smer u Kladovu. Sa osamnaest godina piše svoj prvi (neobjavljeni) roman pod nazivom „Moć tajni”, o špijunskom i ezoterijskom sukobu pravoslavaca i satanista, a kasnije i drugo delo pod nazivom „Sumrak uspeha”. Njegove knjige ga inspirišu da i sam napiše knjigu o svom životu. Počinje da piše roman „Mračni adolescent” koji ne dovršava. Postaje svestan svojih zabluda, a posle čitanja knjiga o samopomoći se menja iz korena.

U oktobru 2017. dobija prvi posao. Početkom 2019. piše roman „Filozofija jednog luzera” baziran na istinitim događajima iz života mladog pisca.

U ovoj noveli – romanu, glavni junak pluta u velikoj ustajaloj vodi života bez mnogo šansi da uspe. Njegov roman nije u tom smislu završen. Ali nada još uvek postoji. Zato on mora nastaviti da piše. Ne samo zbog sebe kao pisca, već zbog cele generacije. Rešenja će pokazati život.

I on sam kaže da nema nameru da se zaustavlja. „Putem umetnosti vozi trista na sat. Niko ne može da zna kuda put vodi. Postoji samo imaginarni cilj – večnost”.

Možda će Vas zanimati

29. Festival „Dani Zorana Radmilovića” — Pres-konferencija

Počinju 29. „Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru

Festivala „Dani Zorana Radmilovića” najverovatnije će biti, uz poštovanje svih predviđenih mera zaštite od virusa …

Istorijski arhiv „Timočka Krajina” Zaječar: Interaktivna izložba „France eMotion”

Interaktivna izložba „France eMotion” u zaječarskom Istorijskom arhivu

Nastavljajući bogatu tradiciju srpsko-francuskih kulturnih odnosa, Istorijski arhiv „Timočka Krajina” Zaječar, povodom 102. godišnjice oslobođenja …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica