Timočka KrajinaBoljevacPSSS „Agroznanje” Zaječar organizuje 11. Zimsku školu za poljoprivredne proizvođače

PSSS „Agroznanje” Zaječar organizuje 11. Zimsku školu za poljoprivredne proizvođače

PSSS „Agroznanje” Zaječar — 11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Agroznanje” Zaječar i ove godine organizuje Zimsku školu za poljoprivredne proizvođače, od 23. do 25. decembra.

11. Zimska škola za poljoprivredne proizvođače biće otvorena u ponedeljak, 23. decembra u 10:00 sati, u sali zaječarske Komore, gde će, nakon pozdravne reči Slavice Dželatović, direktorke PSSS Zaječar Agroznanje, o programu podrške poljoprivredi u Zaječaru predavanje održati Vesna Stanković, član Gradskog veća zadužena za poljoprivredu i predsednik Fonda za poljoprivredu.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači moći će na seminaru da čuju predavanje i o tehnologiji pčelarenja, tretmanu protiv varoe, diverzifikaciji – dodatnim prihodima na gazdinstvu, programu za mlade poljoprivrednike, unapređenju proizvodnje mleka i mesa u cilju povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, značaju interesnog udruživanja, osiguranju u poljoprivredi.

U utorak, 24. decembra u Boljevcu biće reči o subvencijama u stočarstvu, proizvodnji i izboru hibrida kukuruza, ali i o Ipard II programu na nivou Srbije.

Poslednjih dana seminara učesnici će razgovarati o savremenoj proizvodnji oraha, povećanju kvaliteta maline primenom dobre higijenske prakse, načinu proizvodnje belih vina, da bi na karju kroz marketinške savete saznali nešto i o pakovanju i prodaji voća i povrća.

Tokom ove zimske škole biće prezentovane i tematske celine o merama agrarne politike koje Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva sprovodi, u smislu mogućnosti konkurisanja poljoprivrednih proizvođača za ostvarivanje različitih podsticajnih mera.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,189PratilacaZaprati
1,251PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub