Тимочка КрајинаБољевацПССС „Агрознање” Зајечар организује 11. Зимску школу за пољопривредне произвођаче

ПССС „Агрознање” Зајечар организује 11. Зимску школу за пољопривредне произвођаче

ПССС „Агрознање” Зајечар — 11. Зимска школа за пољопривредне произвођаче

Пољопривредна саветодавна и стручна служба „Агрознање” Зајечар и ове године организује Зимску школу за пољопривредне произвођаче, од 23. до 25. децембра.

11. Зимскa школa за пољопривредне произвођаче биће отворена у понедељак, 23. децембра у 10:00 сати, у сали зајечарске Коморе, где ће, након поздравне речи Славице Џелатовић, директорке ПССС Зајечар Агрознање, о програму подршке пољопривреди у Зајечару предавање одржати Весна Станковић, члан Градског већа задужена за пољопривреду и председник Фонда за пољопривреду.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи моћи ће на семинару да чују предавање и о технологији пчеларења, третману против варое, диверзификацији – додатним приходима на газдинству, програму за младе пољопривреднике, унапређењу производње млека и меса у циљу повећања конкурентности пољопривредних газдинстава, значају интересног удруживања, осигурању у пољопривреди.

У уторак, 24. децембра у Бољевцу биће речи о субвенцијама у сточарству, производњи и избору хибрида кукуруза, али и о Ипард II програму на нивоу Србије.

Последњих дана семинара учесници ће разговарати о савременој производњи ораха, повећању квалитета малине применом добре хигијенске праксе, начину производње белих вина, да би на карју кроз маркетиншке савете сазнали нешто и о паковању и продаји воћа и поврћа.

Током ове зимске школе биће презентоване и тематске целине о мерама аграрне политике које Министарство пољопривреде и шумарства спроводи, у смислу могућности конкурисања пољопривредних произвођача за остваривање различитих подстицајних мера.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб