Тимочка КрајинаЗајечарПУ Зајечар: Током међународне акције појачане контроле саобраћаја забележено 239 прекршаја

ПУ Зајечар: Током међународне акције појачане контроле саобраћаја забележено 239 прекршаја

Саобраћајна полиција

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, током међународне акције појачане контроле саобраћаја која је реализована од 14. до 20. јуна, контролисали су 857 возача и открили 239 прекршаја.

У акцији која је била усмерена на откривање и санкционисање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци откривен је 31 возач који је возио под дејством алкохола, а њих седам је задржано до истрежњења.

Такође, откривено је још 208 осталих прекршаја, међу којима је највише прекршаја некоришћења сигурносног појаса и прекорачења брзине.

Такође, припадници саобраћајне полиције, у оквиру ове акције, од суботе од 12 сати до недеље у 12 сати, реализовали су акцију „Alcohol and Drugs Marathon” кад су непрекидно 24 часа код возача контролисали присуство алкохола и психоактивних супстанци и открили 15 возача који су возили под дејством алкохола.

Међународна акција истовремено је спроведена у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб