ВестиРасписан Јавни оглас за добровољно служење војног рока у Зајечару

Расписан Јавни оглас за добровољно служење војног рока у Зајечару

Војска Србије
Фото: Министарство одбране РС

Министарство одбране Републике Србије, Центар министарства одбране Зајечар, расписао је Јавни оглас за 2019. годину, за пријаву кандидата на добровољно служење војног рока са оружјем и кандидата за слушаоце курса за резервне официре Војске Србије. Овај Јавни оглас стално је отворен, а рангирање кандидата ће се вршити периодично, у складу са упутним роковима.

Право пријављивања на добровољно служење војног рока са оружјем и за слушаоце курса за резервне официре имају кандидати мушког и женског пола, који у 2019. години навршавају од 19 до 30 година живота.

Неки од услова су: да је држављанин Републике Србије, да није осуђен на казну малолетничког затвора или безусловно на казну затвора због кривичног дела (док казну не издржи или не буде пуштен на условни отпуст), да се против кандидата не води кривични поступак, односно да није правоснажно осуђиван за кривично дело за које се гони по службеној дужности, да је здравствено способан за војну службу. Kандидати за резервне официре морају имати високу школску спрему одговарајуће струке.

Више информација о овом Јавном огласу могу се добити у наведеној канцеларији лично или путем телефона: 019/731 – 309 или на сајту Министарства одбране.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб