ВестиУ ВИШЕМ суду у Зајечару у уторак је окончан главни претрес поводом...

У ВИШЕМ суду у Зајечару у уторак је окончан главни претрес поводом оптужнице против Радета Ђорђевића (22)

Виши суд у Зајечару

У Вишем суду у Зајечару завршен је главни претрес у случају Радета Ђорђевића (22) који се терети да је 21. августа прошле године сурово претукао, па два пута силовао суграђанку М. Р. (80).

Он је, подсетимо, признао то дело, рекавши да се ничега не сећа, јер је тог дана био пијан и дрогиран, али је његове наводе оповргла вештак др Мирјана Филимоновић, неуропсихијатар.

Адвокати М. Р. су затражили да се Ђорђевић осуди на највећу казну коју закон прописује.

— Ђорђевић је брутално тукао жртву, након чега ју је два пута силовао. Уз све то, оптужени се не каје за дело које је починио, што само показује његову окрутност. Он је, најпре, негирао да је починио то дело, а признао га је тек када је суочен са доказима, правдајући се да се ничега не сећа — казали су адвокати М. Р.

С друге стране, одбрана је тражила блажу казну, јер је, како су истакли, Ђорђевић ментално на нивоу малолетног детета.

— Уз то, он је признао кривицу и искрено се каје. Ђорђевић је био и у стању смањене урачунљивости. Уз то, он је и отац малолетног детета, које треба да издржава, због чега сматрамо да би требало све то узети у обзир — навела је одбрана.

Изрицање првостепене пресуде је заказано за 25. јануар.

Ђорђевић је казао да се каје због онога што је учинио и додао да би највише волео да врати време.

— Да могу да вратим време, никада такво зло не бих учинио. Исповедио сам се и молио Бога да ми опрости, јер знам да М. Р. то никада неће моћи да учини. — казао је оптужени.

Да подсетимо, Раде је после поноћи упао у кућу старице М. Р. (80) тукао је, везао завесом за столицу, шамарао и претио да ће је убити ако му не каже где држи новац.

После тортуре, старицу је силовао. До сада се бранио да то није учинио. Kада су му предочени докази све је признао.

— Тог дана од јутарњих сати сам почео да пијем. Са пријатељем сам попио цео ’чивас’. Око 20 сати сам отишао у кафану и наставио да пијем, пушио сам марихуану, попио 7 таблета ’ксалола’ и један ’екстази’. Шта је било после, не сећам се, али све признајем шта ми се ставља на терет — казао је тада пред судом Ђорђевић и додао да је због свега наведеног што је пио изгубио памћење.

— Само се сећам, када сам се пробудио у свом кревету, да сам сав крвав. У џепу сам нашао златне женске минђуше. Отишао сам у златару и продао их. После тога сам ухваћен — рекао је Ђорђевић.

 

Извор: novosti.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб