Timočka KrajinaZaječarRaspisan Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova...

Raspisan Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova u Zaječaru

Grad Zaječar – Opština

Na osnovu Odluke Gradskog veća grada Zaječara o raspisivanju Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku sanaciju stambenih (porodičnih) kuća i stanova, raspisan je Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Zaječara za 2022. godinu.

Predmet sufinansiranja obuhvata sledeće mere energetske efikasnosti:

1) zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, za porodične kuće i stanove.

Ova mera obuhvata i prateću opremu za prozore/vrata, kao što su okapnice, prozorske daske, roletne, kapci i dr, kao i prateće građevinske radove na demontaži i pravilnoj montaži prozora/vrata, kao što je demontaža starih prozora/vrata i odvoz na deponiju, pravilna montaža prozora, obrada oko prozora/vrata gips-karton pločama, gletovanje, obrada ivica i krečenje oko prozora/vrata sa unutrašnje strane zida

Udeo sredstva podsticaja iznosi maksimalno 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi, a maksimalno 140.000,00 dinara sa PDV-om.

Ukupan iznos sredstava podsticaja koja se dodeljuju za ovu meru, predstavlja manji iznos od: 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV om, a maksimalno 210.000,00 dinara sa PDV-om, i iznosa koji se dobija množenjem površine iz dostavljene profakture, sa iznosom od 2.000,00 dinara sa PDV-om.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli Gradske uprave grada Zaječara.

Konkurs je otvoren zaključno sa danom 01.12.2022. godine.

Popunjeni, potpisani i odštampani prijavni obrazac u tri primerka (jedan original i dve kopije) i prateća dokumentacija dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom:

„PRIJAVA ZA JAVNI KONKURS za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode – NE OTVARATI”, sa punom adresom pošiljaoca na poleđini koverte.

Prijava se predaje lično na šalteru br. 2, Gradskog informativno-uslužnog centra, Gradske uprave grada Zaječara, ili preporučeno poštom na adresu:

Gradska uprava grada Zaječara, Trg oslobođenja br. 1, 19000 Zaječar,

ODELJENJE ZA OBJEDINJENE JAVNE NABAVKE I LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ / Komisija za realizaciju mera energetske sanacije.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog poziva možete se obratiti na kontakt telefon 019/444-600 lokal 134 i elektronsku adresu: imejl: lidija.petkovic@zajecar.info i dragan.mincic@zajecar.info.

Sva pitanja i odgovori biće objavljeni na internet stranici Grada Zaječara.

Blagovremenom dostavom smatra se preporučena pošiljka predata pošti najkasnije do isteka poslednjeg dana utvrđenog roka za predaju konkursne dokumentacije (pečat pošte), bez obzira na datum prispeća.

Prijave poslate na bilo koji drugi način neće biti uzete u razmatranje. Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Više informacija na: www.zajecar.info.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,186PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub