Timočka KrajinaZaječarRaspisan Javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije...

Raspisan Javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama u Zaječaru

Grad Zaječar – Opština

Na osnovu Odluke Gradskog veća grada Zaječara o raspisivanju Javnog poziva za učešće domaćinstava u sprovođenju mere energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote, raspisan je Javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji grada Zaječara za 2022. godinu.

Predmet finansiranja obuhvata sledeće:

1) nabavku i ugradnju solarnih panela, invertera i prateće instalacije za porodične kuće za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem. Snaga solarnih panela ne može biti veća od odobrene snage mernog mesta, koja je navedena u računu za utrošenu električnu energiju, a maksimalno do i jednako 6 kW i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem u skladu sa Prilogom 4 iz Javnog poziva;

2) ugradnju elektronski regulisanih cirkulacionih pumpi za porodične kuće,

3) opremanje sistema grejanja sa uređajima za regulaciju i merenje predate količine toplote objektu (kalorimetri, delitelji toplote, balans ventili) za stanove.

Domaćinstava (porodične kuće i stanovi) ne mogu da konkurišu za više od jedne mere energetske efikasnosti iz ovog odeljka.

Ukupna sredstva koje Grad zajedno sa sredstvima Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti Republike Srbije dodeljuje putem ovog poziva iznose za meru iz odeljka I stav 1. tačka 1) Javnog poziva 4.000.000,00 dinara, a za mere iz odeljka I stav 1. tač 2. i 3. Javnog poziva 2.000.000,00 dinara.

Ukoliko ima više od jednog vlasnika porodične kuće, potrebno je dostaviti saglasnost ostalih vlasnika prilikom prijave.

Ukoliko podnosilac prijave nije vlasnik porodične kuće, potrebno je dostaviti saglasnost vlasnika.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli grada Zaječara.

Konkurs je otvoren zaključno sa danom 01.12..2022. godine.

Popunjeni, potpisani i odštampani prijavni obrazac u tri primerka (jedan original i dve kopije) i prateća dokumentacija dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom:

„PRIJAVA ZA JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE GRAĐANA U SPROVOĆENJU MERE ENERGETSKE SANACIJE PUTEM UGRADNJE SOLARNIH PANELA ZA PROIZVODNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA SOPSTVENE POTREBE I UNAPREĐENJE TERMOTEHNIČKOG SISTEMA PUTEM UGRADNJE KALORIMETARA, CIRKULACIONIH PUMPI, TERMOSTATSKIH VENTILA I DELITELJA TOPLOTE – NE OTVARATI”, sa punom adresom pošiljaoca na poleđini koverte.

Prijava se predaje lično na šalteru br. 2, Gradskog informativno-uslužnog centra, Gradske uprave grada Zaječara, ili preporučeno poštom na adresu:

Gradska uprava grada Zaječara, Trg oslobođenja br. 1, 19000 Zaječar,

ODELJENJE ZA OBJEDINJENE JAVNE NABAVKE I LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ / Komisija za realizaciju mera energetske sanacije.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog poziva možete se obratiti na kontakt telefon 019/444-600 lokal 134 i elektronsku adresu: imejl: lidija.petkovic@zajecar.info i dragan.mincic@zajecar.info.

Sva pitanja i odgovori biće objavljeni na internet stranici Grada Zaječara.

Blagovremenom dostavom smatra se preporučena pošiljka predata pošti najkasnije do isteka poslednjeg dana utvrđenog roka za predaju konkursne dokumentacije (pečat pošte), bez obzira na datum prispeća.

Prijave poslate na bilo koji drugi način neće biti uzete u razmatranje. Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Više informacija na: www.zajecar.info.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub